Artă și design în Dubai

În ultimii ani, Dubai și-a consolidat poziția de cel mai important centru artistic din regiune. De la evenimentele anuale de anvergură precum Art Dubai, care încântă întregul oraș, până la arta stradală uimitoare și cafenelele artistice independente, scena artistică a Dubaiului este vibrantă, eclectică și în continuă evoluție.

PRINCIPALELE EVENIMENTE ARTISTICE


Art Dubai: 20-23 martie

Târgul internațional de artă Art Dubai își propune să promoveze arta dincolo de centrele
și galeriile de artă tradiționale. Acest eveniment este foarte apreciat pe scena internațională a artei și oferă o platformă tinerelor talente, promovându-le alături de centre consacrate și artiști cunoscuți în întreaga lume. Numeroși artiști, proprietari de galerii și colecționari de artă din toată lumea se strâng în Dubai pentru a participa la târg, acesta fiind unul dintre evenimentele principale ale sezonului artistic din Dubai.

Câteva cuvinte despre eveniment:
•    25 de galerii noi
•    68 de galerii care revin
•    8 galerii din Asia de Sud - 6 din India, 1 din Indonezia, 1 din Pakistan
•    8 din Africa - Camerun, Etiopia, Egipt, Maroc, Africa de Sud și Tunisia
•    25 din Orientul Mijlociu - Egipt, Iordania, Liban, Palestina, Arabia Saudită, Tunisia, Turcia, EAU
•    42 de țări: Camerun, Columbia și Danemarca participă pentru prima dată


Târgul de artă Sikka: 16-24 martie
Târgul de artă SIKKA a fost creat pentru a sprijini și a promova artiști din Emirate, precum și artiști din întreaga regiune care sunt dornici să se afirme.

Târgul de artă SIKKA este construit în jurul practicilor, inițiativelor și discursurilor artiștilor și găzduiește o varietate de evenimente de care se bucură întreaga comunitate - inclusiv expoziții de artă fascinante, instalații pline de inspirație, muzică live interpretată de artiști locali, filme inteligente și ateliere.

DISTRICTE ARTISTICE
Dubai Design District (d3)
Dubai Design District, sau „d3”, este un spațiu cu adevărat creativ, o dezvoltare urbană dedicată modei și designului care găzduiește studiouri de design, galerii, restaurante și cafenele, precum și o promenadă dedicată cumpărăturilor. d3 a fost conceput pentru a fi un spațiu care promovează, inspiră și sprijină tinerele talente, educând următoarea generație cu privire la puterea și importanța tuturor formelor de design. Toată lumea se poate bucura de calendarul său anual plin de evenimente creative.
Lăsați-vă inspirați de atmosfera de creativitate în timp ce vă plimbați pe străzile din d3, oprindu-vă periodic pentru a savura o cafea sau ceva de mâncare la una dintre numeroasele sale cafenele moderne, precum Akiba Dori, o alee interioară aranjată în stilul unui raion alimentar, inspirată de Akihabara, Tokyo. Aici vă puteți bucura de produse de panificație, cafea, înghețată, mâncare stradală, o arcadă ultra-modernă și o pizzerie Tokyo-Napolitană unică.

Bulevardul Alserkal
Situate într-o zonă industrială a Dubaiului, 39 de depozite amplasate pe bulevardul Alserkal au fost transformate într-unul dintre marile centre artistice ale orașului. Pe lângă aceste depozite care adăpostesc numeroase galerii de artă, bulevardul găzduiește spații publice intercalate ce reunesc colaboratori din diverse discipline artistice, încurajând o cultură înfloritoare a creativității, individualismului și colaborării în oraș.
Bulevardul găzduiește pe tot parcursul anului expoziții, dezbateri, discuții în grup, proiecții de filme, precum și festivaluri comunitare care celebrează artele, mâncarea și creativitatea. Pe lângă galerii faimoase precum Carbon 12, Galeria Isabelle Van den Eynde și Green Art Gallery, bulevardul Alserkal găzduiește și muzeul privat Salsali, primul muzeu privat din Dubai, dar și numeroase restaurante și cafenele.

ARTĂ STRADALĂ ÎN DUBAI
Pe lângă expoziții și galerii, varietatea de spații publice frumoase, expansive și diverse ale Dubaiului reprezintă pânza artistică perfectă pentru artiștii talentați. Iată un ghid pentru cele mai bune locații pentru artă stradală din Dubai:

Karama
Acest cartier plin de viață al Dubaiului, care se învecinează cu Oud Metha și Bur Dubai, găzduiește unele dintre cele mai grandioase picturi murale din oraș.
Opt artiști stradali (atât din EAU, cât și internaționali) au creat 24 de picturi murale uriașe pe pereții a 12 blocuri și magazine, oferind un farmec aparte acestui district plin de viață. Vizitați strada 18b pentru a admira unele dintre cele mai frumoase picturi din oraș, de la rechini, șoimi și lei până la chitare care se întind pe toată lungimea străzii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod