Cum poți face sport acasă cu un dovleac de Halloween. Antrenorul de la Bodyshape te învață!

Atunci când nu ai timp să mergi frecvent la sală, poți completa cu brio exercițiile de acolo cu mișcarea zilnică de acasă sau din parc.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=H1ZxJKm92PI

Este benefică pentru sănătate, pentru siluetă și nici nu necesită o investiție majoră.

Spre exemplu, pentru că suntem în plin sezon al dovlecilor și în preajma sărbătorii Halloween, împrumutată de peste ocean, poți face cinci tipuri de exerciții fizice acasă, foarte eficiente, doar ajutându-te de un dovleac și de propria greutate a corpului.

Răzvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center, ne oferă un exemplu în acest sens și ne învață cum ne putem menține silueta acasă, în paralel cu lucrul la sală, folosind doar un dovleac de 4 sau 5 kilograme.

“Sunt cinci tipuri de exerciții pe care le puteți face și care lucrează mușchii din mai multe zone: picioare, brațe, spate, umeri, fesieri și abdomen.

Pentru a lucra partea de sus a corpului, ținem dovleacul în mâini la piept, facem genuflexiuni și ridicăm dovleacul deasupra capului.

Pentru fandări, stâm cu piciorul stâng în față, cu cel drept în spate doar pe vârf, cu dovleacul în mâini la piept și facem 15 fandări.
Apoi schimbăm poziția picioarelor și repetăm cele 15 fandări.

Pentru a lucra abdomenul, facem exercițiul cățărătorului. Stăm întinși cu fața în jos, corpul drept, mâinile drepte sprijinite în dovleac și ridicăm câte un picior cu genunchiul până la piept. Pentru cei avansați, ducem genunchiul până la cotul opus.

Pentru a lucra brațele, umerii și pieptul, facem flotări sprijinind mâinile pe dovleac.

Tot pentru abdomen, ne așezăm jos, cu picioarele ușor flexate, ținem dovleacul cu ambele mâini la piept și îl mutăm în stânga și în dreapta, lucrând astfel foarte bine oblicii.


Repetă apoi toate aceste 5 exerciții de trei ori. La final, puteți băga dovleacul la cuptor și să îl gătiți ca atare. Fără zahăr, însă, pentru a păstra efectele exercițiilor de până acum, explică Răzvan Stratulat”, Transoformation Coach la Bodyshape Transformation Center.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod