Adevărul despre consumul de fructe și legume. Nutriționistul Gianluca Mech îți spune ce și cum să mâncânci ca să nu ai probleme cu inima!

Suntem sfătuiți des să consumăm zilnic fructe și legume pentru a beneficia de un aport necesar de vitamine și nutrienți. Într-o societate în care inclusiv copiii sunt amenințați de pericolul obezității din pricina dulciurilor și a alimentelor de tip fast food, este necesară o educație solidă privind alimentația încă din primii ani de viață.

Oferta de fructe și legume este variată, însă care dintre acestea sunt cele mai recomandate de specialiști și în ce cantitate? Faimosul nutriționist italian Gianluca Mech ne explică în ce mod pot fructele și legumele să ne protejeze împotriva bolilor cardiovasculare, pe care să le cumpărăm și cât de des să le consumăm.

“Fructele și legumele reduc riscul de boli cardiovasculare mulțumită compoziției lor chimice.
Fibrele lor sunt de două feluri: solubile, care reduc nivelul de colesterol din sânge și echilibrează nivelul de zahăr, și cele insolubile, care reglează funcția digestivă a intestinelor și previn constipația. Fructele și legumele sunt pline de vitamine, antioxidanți și săruri minerale: au un conținut redus de sodiu și unul riducat de potasiu și magneziu ce ajută la controlul presiunii sângelui. Fructele și legumele roșii, portocalii și în nuanță violet/albastră, precum afinele, strugurii roșii, varza violet și vinetele conțin antocianine, care sunt compuși antioxidanți cu acțiune antiinflamatoare, esențiale pentru prevenția bolilor cardiovasculare.
Mai mult, anumite legume, precum broccoli, varza de Bruxelles, țelina și morcovii, conțin fitosteroli care reduc absorbția colesterolului la nivel intestinal, astfel ajutând la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Este recomandat să consumăm cel puțin 5 porții de fructe și legume proaspete zilnic. Putem împarți în 2-3 porții de 200 de grame de legume și 2-3 porții de 150 de grame de fructe pe zi
”, explică Gianluca Mech

Gianluca Mech este unul din cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.
Gianluca a lansat anul trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod