Vinuri şi nopţi albe de vară

Nopţile înstelate de vară au şi mai mult farmec petrecute în compania unui pahar de vin alb. Ideal pentru vară, Beciul Domnesc cuprinde o gamă variată de vinuri albe, pe care le poţi armoniza în nenumărate feluri cu preparatele tale preferate.
Nopţile înstelate de vară au şi mai mult farmec petrecute în compania unui pahar de vin alb. Ideal pentru vară, Beciul Domnesc cuprinde o gamă variată de vinuri albe, pe care le poţi armoniza în nenumărate feluri cu preparatele tale preferate.

Cu o remarcabilă culoare alb-verzuie, Feteasca Albă este un vin alb sec de aleasă fineţe, rotund, catifelat, amplu, corpolent. Fermentat cu atenţie, la temperaturi scăzute, a dezvoltat o interesantă aromă secundară de fermentaţie, care pe fondul fineţii aromatice tipice soiului, a conferit vinului o savoare remarcabilă. Se asociază cu meniuri din bucătăria românească, mediteraneeană, dar în egală măsura poate fi o redutabilă companie a meniurilor chinezeşti şi indiene.

Specificitatea Rieslingului este dată de aroma de fân proaspăt cosit şi gustul uşor amărui de grapefruit.
Aroma sa discretă şi foarte interesantă se caracterizează prin prospeţime şi fructuozitate. Acesta este un vin care poate fi servit începand cu aperitivele, continuând cu meniul principal în special meniuri pe baza de peşte, fructe de mare, piept de pui, paste cu ton sau risotto, dar poate fi şi partenerul ideal pentru un platou cu brânzeturi.

Şarba este o creaţie specială Vincon, concepută de către oenologii săi la Staţiunea de Cercetări Odobeşti şi este apreciat pentru interesantele percepţii aromatice: trandafir, flori de tei, miere de albine si limetă, note delicate dar care se regăsesc atât în gust cât şi în post gust. Şarba se potriveşte perfect cu mâncărurile puţin colorate, respectiv preparatele din peşte, din carne albă de pasăre sau cu sosuri galbene sau albe.
Nelipsite din gustările de vară, brânzeturile proaspete vor fi perfect potenţate de aromata Şarbă.

Cu aceeaşi remarcabilă culoare alb-verzuie ca a Feteascăi Albe şi o aciditate ce îi conferă o prospeţime aparte, Sauvignon Blanc este un vin demisec cu un gust uşor mineral, suplu, elegant şi persistent. Datorită aromei de grapefruit perfect armonizată cu nuanţele ierbale, Sauvignon Blanc este recomandat asocierilor cu meniuri din bucătăria româneasca sau mediteraneană, bazată pe fructe de mare, carne de pasăre, peşte, dar în egală măsura salatelor de legume sau pastelor.

Muscat Ottonel este un vin alb ce se remarcă prin prospeţimea şi savoarea aromelor delicate de tei. Acestea sunt susţinute şi accentuate de caracterul demidulce al vinului, oferind o experienţă gustativă excelentă.
Acest vin este savuros cand e asociat aperitevelor: pacheţele de ananas şi prosciutto, terrine de iepure sau somon, ideal asociat meniurilor din bucătăria germană, maghiară sau chinezească şi în egală măsură o modalitate inegalabilă de a închide masa alături de deserturi din ciocolată sau pe bază de fructe sau cu o porţie de Gorgonzola.

La fel de potrivit pentru zilele de vară, Rose Beciul Domnesc este surprinzător atât prin culoare, cât şi prin compelxitate: prospeţimea conferită de aciditatea echilibrată, note fructate perfect armonizate cu cele florale fac din acest rose un vin ideal atât pentru mesele convenţionale, cât şi pentru cele neconvenţionale. Poate fi asociat aperitivelor, meniurilor din peşte şi fructe de mare la grătar, piept de pui cu sosuri uşoare, salatelor mediteraneene, meniurior pe bază de paste sau orez.
Se poate asocia şi brânzeturilor cremoase, Brie, Camembert şi Chevre.

Pentru o experienţă culinară desăvârşită serviţi vinurile albe la o temperatură cuprinsă între 10°– 12°C, iar pe cel rose la o temperatură cuprinsă între 12° – 14° C.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod