The Country Hotel, casa de oaspeti din Harman

Cand cutreieri lumea te intorci alt om. Traim intensitatea calatoriei si cunoastem locuri pe care, apoi le purtam mult timp in suflet. Casa de oaspeti a  Marcelei se afla in Harman, la 5 kilometri de Brasov, o localitate unde linistea si aerul curat iti dau pofta de viata, o localitate impregnata de cultura seculara.

The Country Hotel nu este doar locul special in care ar trebui sa ajungi cu orice pret, este o oaza de frumos, pentru ca prin ochii unei gazde minunate, asa cum este Marcela Cosnean, vei afla lucruri nestiute si vei trai emotii aparte.

The Country Hotel este o casa de oaspeti  ce vrea sa oglindeasca aroma provensala a Frantei prin ruralul romanesc al Marcelei. Iti aminteste, parca, de tabloul din Provence. Aici, Marcela Cosnean te poarta intr-o lume parca ireala, dar minunata.

Mesele la The Country Hotel sunt imbelsugate, frumoase, colorate imbietor de  sanatos si gratios. Micul dejun este intesat de salate si dulceturi paradisiace din rubarba , dovleac, ardei iute sau afine. Iar ceaiul, pe care Marcela ti-l ofera in cesti simandicoase, este diferit de tot ce am gustat eu pana acum.
Poate si pentru ca e ceaiul ei, cu amestecuri speciale, in combinatii atractive, din plante din flora spontata atat de bogata zonei cat si din cultura ecologica, adunate din primavara timpurie pana in vara tarzie, uscate cu grija si pastrate in borcane pentru a nu-si pierde frumusetea si aroma pana la recolta urmatoare.

Pe langa tot tabloul mobilei vechi in aceste timpuri noi, (mobila de sute de ani, adunata cu drag, restaurata si imbinata cu foarte mult bun gust), vei descoperi si un atelier de de design vestimentar. Marcela este un designer “din drag”, sau din dragoste de haine.
Este unica in linie si prezentare, foloseste numai materiale nobile, lana, cashmere, matase, inuri, canepa. Face consultanta clientelor ei, are un instinct estetic foarte puternic, pe care l-a autoeducat din pasiune pentru bun si frumos, ajuta doamnele sa scoata in evidenta ceea ce le avantajeaza si sa ascunda ce nu se vrea a se arata. Ei bine, asta numim  arta, bun gust, eleganta. Atelierul ei este cautat si pentru splendidele Trusouri de Botez si rochitele  pentru evenimnete, dedicate fetitelor.

Printre oamenii speciali care au poposit aici, se numara Andrei Plesu, Dan C.
Mihailescu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Oana Pellea, Mircea Dinescu si multi altii. Toti iubitori de oaze de liniste si cu aprecieri de locuri cu suflet. Curtea imensa a casei de oaspeti The Country Hotel, camerele intime decorate simplu - elegant, terasa care-ti oferea spatiul ideal pentru a te bucura de lumina soarelui,  energia pozitiva, bucuria de bun si frumos care inunda tot acest spatiu, fac din acest loc o minune.

Sursa foto: Adela Parvu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod