Implantul dentar, de la functional la perfect estetic

Varsta pacientilor edentati a scazut foarte mult in ultimii ani. Astfel incat, fie ca este vorba despre pacienti de 30 de ani cu cel putin un dinte lipsa, fie ca au o varsta mai inaintata, tot mai multi dintre acestia aleg sa isi restaureze complet zambetul cu ajutorul implanturilor dentare, indiscutabil mai functionale, mai usor de acceptat de catre organism (biocompatibile) si, nu in ultimul rand, foarte estetice.

Dacă până acum zece ani, principala preocupare a specialiștilor era integrarea implantului în os si acestia acordau o importanta mai scazuta duratei de finalizare a tratamentului, în prezent, tehnologiile moderne permit obtinerea unui zambet frumos si functional chiar si in 24 de ore de la realizarea interventiei.

Mai mult, tehnicile si materialele utilizate pentru regenerarea osoasa si a tesuturilor moi (gingii), lucrarile protetice din zirconiu (bonturi si coroane dentare), similare culorii naturale a dintelui, permit realizarea unor implanturi de o calitate estetica extraordinara. Insa, chiar si utilizand un produs de cea mai inalta calitate, reusita tratamentului este influentata major de pregatirea medicului, colaborarea interdisciplinara si multidisciplinara cu medicii din echipa din alte specialitati, inclusiv cu departamentul ATI, dar si de tehnicile de tratament folosite.
 
8 beneficii ale implantului dentar estetic:

•    Ofera un aspect natural, inlocuind cu succes dintii lipsa, in acceasi culoare si cu aceeasi textura ca a dintelui natural, in perfecta armonie
•    Corecteaza asimetriile faciale cauzate de pierderea unuia sau a mai multor dinti
•    Ofera o igiena orala imbunatatita, periajul dentar realizandu-se mult mai usor
•    Reda functia masticatorie normala
•    Protejeaza dintii vecini sanatosi, impiedicand migratia acestora pentru a umple golul dintelui lipsa
•    Realiniaza pozitia dintilor pe arcade
•    Impiedica retragerea tesutului osos si pierderea masei osoase
•    Imbunatateste pronuntia

Asteptarile pacientilor au crescut foarte mult in ceea ce priveste estetica tratamentului cu implant dentar.

Introducerea tehnologiei 3D in stomatologie si perfectionarea tehnicilor de reconstructie dentara completa (crearea in cabinet a membranei naturale din plasma pacientului, computerul tomograf 3D etc.) au crescut cu pana la 99% rata de succes a interventiilor de implant dentar. Mix-ul dintre tehnologia moderna si experienta medicului implantolog permite obtinerea unor rezultate estetice deosebite, implanturile dentare fiind adesea confundate chiar cu dinti naturali.

Tipuri de implanturi dentare foarte estetice:

•    Nobel Active
•    Straumann Pure Ceramic Implants
•    Bredent White Sky
 
Indiferent de varsta pe care o au, pacientii opteaza din ce in ce mai mult pentru implanturile dentare estetice, dincolo de aspectele functionale extrem de importante pentru reusita acestui tratament. Fie ca aleg Nobel Active, Straumann Pure Ceramic Implants sau Bredent White Sky Implants, rezultatul final al tratamentului pentru pacientii edentati si durata acestuia sunt categoric influentate de experienta medicului si de colaborarea intre colegii din specialitati diferite”, dr.

Dan Stefan Niculescu, medic specialist Implantologie si Estetica dentara.
 
Rezultatul implantului din zona estetica este influentat de o serie de factori, precum:

•    Amplasarea implantului –Orientarea implantului in creasta alveolara determina profilul emergent al dintelui care urmeaza sa fie inlocuit
•    Dimensiunea implantului – Selectarea dimensiunii implantului care urmeaza sa fie inlocuit contribuie la estetica si functionalitatea zambetului final. Cu alte cuvinte, cu cat dimensiunea implantului este mai apropiata de dimensiunea dintelui care este inlocuit, cu atat este mai estetic rezultatul obtinut
•    Integritatea tesutului moale adiacent (gingii) – Pastrarea integritatii tesutului moale care inconjoara zona afectata este deosebita de importanta pentru reusita tratamentului cu implant dentar.
 
Ca atare, fiecare etapa a tratamentului trebuie sa fie gestionata cu atentie, in scopul obtinerii rezultatului estetic dorit de catre pacient pe termen lung.

In clinicile DENT ESTET, rata de succes a unul tratament cu implant dentar cu rezultate functionale si estetice deosebite este aproape maxima, fiind garantata de pregatirea profesionala a medicilor implantologi, de colaborarea multidisciplinara cu ceilalti medici din specialitatile stomatologiei, dar si de tehnologia si tehnicile moderne utilizate in realizarea tuturor tratamentelor dentare.
 
Schimba-ti zambetul incepand de acum! Descarca certificatul cu 315 euro cadou la implantul dentar premium.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod