Sforile / Fintesti „8” - vin produs din soiuri alese, distribuit în ediție limitată de doar 530 de sticle

Cel mai scump vin românesc a intrat pe piață. Obținut din soiuri atent selecționate și supus unei proceduri îndelung studiate, Sforile / Fintesti „8” aduce pe masa cunoscătorilor o sticlă de vin roșu, sec, un Shiraz(syrah) maturat în baricuri de stejar românesc, timp de doi ani. Pretul de achiziție al vinului produs de cei de la 1000 de chipuri este de 1.450 de lei/sticlă. Vinul se adresează unei categorii aparte, cea a iubitorilor acestei licori magice, amatori de experiențe unice, și a fost produs într-o ediție limitată de doar 530 de sticle.

Este un vin diferit, care dorește să dovedească că România este capabilă să ofere vinuri excepționale și este destinat unui iubitor de vinuri dornic să cumpere altceva.
Vinul în sine e o experiență. Iar sticla de “8” reprezintă rezultatul pasiunii noastre pentru vinul de calitate. Piața are nevoie de produse de calitate românești, iar acest vin încununează în felurite chipuri pasiunea noastră pentru vinul despre care la un moment dat se poate scrie, fiind reper
”, spune Ștefan Ionescu, producător al vinului “8”.

Pe o piață saturată de vinuri de volum, producătorii de la  “1000 de chipuri” și-au dorit, prin lansarea celui mai scump vin local, să crească apetitul romanilor pentru consumul vinurilor de nișă, distincte prin calitate și preț. ”Românii însă au început să facă diferența între un vin de volum și unul care merită, cu adevărat să fie savurat.
Sforile/Fintesti “8” este un vin scump, însă, pentru cei care nu își pot permite, avem alternative cel puțin la fel de interesante, create de noi.


Apariție excentrică pe piața vinurilor, producătorii de la “1000 DE CHIPURI” folosesc struguri cultivati în podgoria proprie de 63 de hectare care se așează liniștit pe colinele din Fintești, zona viticola Dealu Mare. Povestea  vinurilor  a început in 2007, când au achiziționat primele pământuri de la localnici. De atunci, în primavara fiecărui an au fost plantate cu grijă soiuri roșii  și albe: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Feteasca Neagră și  Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tâmăioasă Românească.
2011 a fost primul an de recoltă, iar in 2012 au apărut vinurile 1000 de chipuri: Cantea, Luscan, Iordache. Vinuri care poartă numele și chipul persoanelor de la care cumpăraseră terenul. “Ne străduim cu fiecare produs apărut de atunci să promovăm calitatea și nu cantitatea , chiar dacă asta a însemnat ca abia după 10 ani de când ne ocupăm de vie și vin să ne putem acoperi cheltuielile anuale“ spune Ștefan Ionescu.

În aceeași colecție denumită Sforile Fintești, alături de “8”, se regăsește  “7 “ un cupaj de Shiraz și Feteasca Neagră, produs într-o ediție de 550 de sticle, având prețul de 1100 lei, precum și „FN14”  o fetească neagră specială îmbuteliată în 4000 de sticle, cu prețul de 240 de lei.  Atât “8” cât și “7” sunt vinuri produse în ediție limitată, exclusiviste, așă că toți cei care doresc să le cumpere trebuie să se înscrie pe o listă la adresa
1000dechipuri@gmail.com.
Toate celelalte vinuri produse sub marca “1000 de chipuri” pot fi găsite în cele doua wine-baruri din strada 11 iunie, nr. 17 si din incinta Hotel Caro, strada Barbu Văcărescu, nr. 164A. Mai multe detalii pe pagina de Facebook - 1000 de chipuri wine bar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod