Protecție de trei ori mai îndelungată împotriva puricilor și căpușelor, cu BRAVECTO

MSD Animal Health (cunoscută ca Merck Animal Health în USA și Canada) anunță lansarea produsului BRAVECTO™ (fluralaner), o nouă tabletă masticabilă pentru câini, ce oferă extinderea până la 12 săptămâni* a protecției împotriva infestațiilor cu purici și căpușe, printr-o singură administrare de produs.

De ce animalul tău este în pericol din cauza puricilor și căpușelor?

Puricii și căpușele pot avea efecte negative semnificative atât pentru câine cât și pentru proprietarii acestuia; bolile transmise de paraziții externi pot determina manifestări diverse precum afecțiuni ale pielii, anemie, boala Lyme și Babesioza.

Grupul de paraziți care determină Babesioza a fost descoperit de bacteriologul român Victor Babeș, de unde și numele bolii și al agenților care o produc. Babesioza este o piroplasmoză produsă de protozoare din genul Babesia. Există numeroase specii de Babesia care infestează diverse specii de animale (cai, câini, pisici, chiar și omul uneori). La câine, două specii sunt incriminate pentru producerea acestei afecțiuni: Babesia canis (de dimensiuni mari) și Babesia gibsoni (specia mai mică). Specii noi de Babesia continuă să fie descoperite peste tot în lume.

Boala este transmisă de căpușe care sunt gazdele intermediare ale parazitului.

Căpușele eliberează microorganismele tinere în torentul sangvin al câinelui. Acestea se atașează de hematii (globulele roșii) și le invadează. Hematiile infectate sunt atacate de sistemul imunitar, deoarece sunt considerate agenți patogeni din cauza prezenței paraziților. Astfel, se produce o dublă distrugere a hematiilor: auto-imună și produsă de Babesia, care duce la anemie masivă. Majoritatea câinilor aflați în faza acută necesită transfuzie de sânge din cauza anemiei severe. În prezent, există diferite scheme de tratament pentru această boală, în funcție de specia care a produs-o. Tratamentul este destul de costisitor, de lungă durată și uneori cu multe efecte secundare. Un regim igienico-dietetic este necesar în completarea celui medicamentos. Transfuzia de sânge poate fi uneori o necesitate, însă, dacă nu se intervine la timp, Babesioza este o boală mortală.


Prevenirea infestațiilor cu purici și căpușe   

Prevenția este cea mai bună metodă pentru a scăpa companionul de bolile provocate de purici și căpușe. Orice stăpân de câine trebuie să își ducă patrupedul la medicul veterinar pentru deparazitări externe periodice în funcție de tipul de produs.

Odată scos la plimbare prin iarbă (locul de unde se iau căpușele), câinele trebuie verificat atunci când ajunge acasă.

Dacă sunt descoperite, căpușele trebuie îndepărtate, iar câinele trebuie dus la veterinar la primele semne de afectare.

Așa cum sunt vaccinările, deparazitările interne și dietele, protecția împotriva puricilor și căpușelor trebuie să fie un obicei anual pentru fiecare câine.  

Prevenirea infestațiilor și implicit reducerea bolilor transmise de acești vectori sunt semnificativ influențate de momentul începerii tratamentelor și de modul în care acestea sunt continuate pe parcursul unui an. Ideal ar fi ca aceste tratamente să nu fie întrerupte niciodată și să cuprindă unul sau mai multe produse, compatibile între ele, care să protejeze eficient și în siguranță câinele de toți paraziții importanți. De exemplu, conform ciclului de viață al căpușelor, ele pot fi prezente în mediul extern atunci când temperatura este de 6°C, câteva zile consecutiv. Astfel, infestațiile pe care acestea le pot provoca câinilor pot începe chiar și în lunile de iarnă ianuarie-februarie, luând, de cele mai multe ori, prin surprindere proprietarii care nu oferă o protecție constantă câinilor.

Medicul veterinar este cel mai în măsură să stabilească un program cu cel mai bun produs sau mix de produse ce poate proteja eficient animalul de companie.
Nu tot timpul alegerea are un răspuns pozitiv de prima dată pentru soluționarea tuturor aspectelor implicate în acest protocol: eliminarea eficientă și în egală măsură a tuturor paraziților atât de pe câine, cât și din mediu, persistența efectului indiferent de condițiile în care este expus câinele, lipsa efectelor secundare atât pentru câine, cât și pentru alte persoane sensibile aflate în jurul acestora, prețul etc.

Soluția?

BRAVECTO asigură eliminarea căpușelor, reducerea unor riscuri de transmitere a bolilor grave la câini -  incluzând Babesioza, boala Lyme, Ehrlichioza -  și a altor agenți patogeni ce pot fi un real pericol pentru orice câine. Puricii pot induce, de asemenea, o serie de afecțiuni precum dermatita alergică, anemie, paraziți interni, având o incredibilă rată de multiplicare (o femelă poate depune până la 1000 de ouă/ lună).

Substanța activă a produsului BRAVECTO, fluralaner, face parte dintr-o nouă clasă de produse antiparazitare externe ce acționează sistemic pentru eliminarea rapidă a puricilor și căpușelor, oferind protecție câinilor pentru 12 săptămâni*. De asemenea, în timp ce alte produse necesită mai mult de 48 de ore de la administrare pentru a fi eficiente, BRAVECTO începe eliminarea puricilor în 2 ore, atingând o eficiență de 88% în 4 ore.
Într-un studiu din 2013, controlul eficienței de eliminare a puricilor a fost de 99,9% după 12 săptămâni, iar controlul eficienței de eliminare a căpușelor a fost de 100% la 12 săptămâni.

BRAVECTO este sigur de a fi administrat atât pentru căței de la 8 săptămâni cât și pentru cățelele aflate în perioada de lactație și gestație.

BRAVECTO este disponibil în unitățile veterinare, numai pe bază de prescripție medicală.

BRAVECTO este eficient împotriva căpușei Rhipicephalus sanguineus timp de 8 săptămâni.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod