Olympus susține sportivii români care participă la Jocurile Paralimpice de la Rio

Cea mai numeroasă şi bine pregătită echipă paralimpică română din istoria participărilor la Jocuri a fost prezentată oficial, în această dimineață, în cadrul evenimentului organizat de Comitetul Național Paralimpic, la Cazinoul din Parcul Central din Cluj-Napoca. Jocurile Paralimpice se vor desfășura în perioada 7 – 18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, iar 11 sportivi români se vor înscrie în lupta pentru medalii și recunoaștere internațională.
Pentru a doua oară consecutiv, Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, a participat la prezentarea oficială a lotului, fiind un partener tradițional al Comitetul Național Paralimpic (CNP). Olympus continuă, astfel, campania „Susținem Adevărații Învingători”, lansată în anul 2013, care susține activ eforturile CNP de a asigura accesul sportivilor și antrenorilor la concursurile naționale și internaționale, precum și de a le facilita accesul la salile de antrenament și echipamentele sportive necesare.

Pe lângă sporturile deja consacrate pentru echipa paralimpică, precum ciclism, înot, tenis de masă și atletism, la ediția din acest an participarea la categoriile judo pentru nevăzători și para-caiac va reprezenta o premieră pentru România.

În cadrul conferinței au fost prezentați oficial sportivii care vor pleca în curând în călătoria spre victorie.
La categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime, și de Florentina Hriscu, calificată la proba de aruncare a discului. Eduard Novak, alături de Olah Attila, va lupta pentru câștigarea unei noi medalii la categoria ciclism.

Prima participare a României la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevăzători îi revine lui Alex Bologa, student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Este o premieră pentru un caiac-canoe să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea. Categoria înot va fi cucerită de frații Ciorap, Naomi, în vârstă de doar 19 ani, și Samuel, de 21 de ani.
La tenis de masă, vor face echipă Dacian Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, și Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

„Astăzi am trăit emoția de a ne afla sub privirile calde ale susținătorilor noștri. Așteptările de la noi sunt mari și nu avem de gând să dezamăgim. Sportivii noștri s-au antrenat din greu și au dat dovadă de o pasiune și o disciplină extraordinare, iar dorința lor de a demonstra tuturor că eforturile depuse nu au fost în zadar este uriașă. Alături de Olympus, ne simțim mai încrezători și mai puternici în călătoria noastră spre victorie” a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

„Suntem entuziasmați că suntem alături de Comitetul Național Paralimpic încă o dată, mai ales în acest context de bucurie, când echipa paralimpică a României este reprezentată printr-un număr atât de mare de sportivi.
Așa cum am făcut-o și în 2012, ne dorim să facem cunoscute vocile lor, sportivii cu care ne mândrim, motiv pentru care continuăm și anul acesta campania de conștientizare începută acum trei ani, sub numele Susținem Adevărații Învingători. Întreaga echipă Olympus le dorește multă baftă și concentrare la Rio!” a declarat Ilias Pliatsikas, director general Olympus România.

La conferința de presă organizată de Comitetul Național Paralimpic cu scopul prezentării oficiale a echipei paralimpice române au participat Excelența Sa, ambasadorul britanic Paul Brummel, Emilia Botezan, șef Birou Relații Externe al primăriei Cluj-Napoca și subprefectul Gyorke Zoltan, reprezentant al Prefecturii Județului Cluj.


În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod