Malta, provocarea de Revelion!

Malta e o adevarata provocare! O tara mica, insulara, din Europa de Sud, un arhipelag in centrul Marii Mediteraneene, aflat la numi 93 de kilometri de Sicilia.
Un loc de-a dreptul fascinant, despre care oamenii spun, dupa ce au vizitat-o, ca ascunde comori nenumarate si o istorie care inca pulseaza cu putere. Hai sa o cunosti si iarna, un Revelion in Malta poate fi o experienta de neuitat!

 Orice calator, ce vrea sa poarte acest nume cu mandrie, trebuie sa viziteze macar o data in viata Malta. Vei descoperi o tara minunata, cu oameni mai mult decat primitori ce imprastie in jurul lor optimism si voie buna.  Vei privi spre Ferastra Albastra, un loc magic, unde lumina e parca coborata din Rai si vei cunoaste avalansa de liniste ce se asterne asupra orasului Mdina. Ca turist vei fi fascinat de Silence City, urbea cu istorie al carei  suflet e inca viu, sau de satul lui Popeye Marinarul, un parc de distractii faimos in Europa.

 Istorie, traditii si lectii in stil manierist, baroc si medieval pentru turistul care vine in Malta

 Vei gasi aici un tablou pe care nu ti-l poti imagina fara sa vezi pe viu ce frumuseti ascunde aceasta tara fermecatoare.  Te va impresiona Laguna Albastra, dar mai ales orasul  Valetta, capitala cu multele cladiri fascinante din timpul Cavalerilor Sfantului Ioan al Ierusalimului, precum si bazilica Ta Pinu din insula Gozo, unde miracolele sunt dovezi clare ale iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.
Poate cel mai mult te va atrage in calatoria ta si minunatia numita  Mdina, urbea deosebit de frumoasa care atrage turistii ce vor pastra un locusor cald in inima Orasului Tacerii.

Vei descoperi si vei cunoaste indeaproape o tara cu multe temple, cetati, biserici si bazilici de o frumuseste rara, un loc care pastreaza traditii, unde handmade-ul e o indeletinicire pe care o vei intalni la tot pasul, fie ca e vorba de sticla, piatra, aur sau argint.

O lume in care turistul dornic sa se intoarca in timp are ocazia sa o faca daca va indrazni sa descopere frumusetile cetatii din Valetta, unde va putea lua o lectie de stil manierist, baroc, medieval, neoclasic sau modern.  Aici se afla un muzeu in aer liber, cum rar vei gasi in alte tari ale lumii! Asta e Malta, ofertanta in trairi senzationale pentru orice turist venit sa o viziteze cu gandul deschis si iubitor de frumos.

Vizita in satul pescaresc Marsaxlokk

Nu trebuie ratat Marsaxlokk, cel mai mare sat traditional de pescari din Malta, renumit mai ales pentru barcile pictate de localnici manual, numite de  acestia“luzzu”.
Toate barcile au “amprentate” doi ochi in partea din fata, o traditie pastrata de suite de ani. Superstitiosi din fire, maltezii spun ca astfel vor fi protejati pe mare la pescuit de zei.  Sunt ochii Osiris, zeul norocului, ce le aduce pescarilor sansa  si protejarea de care acestia au nevoie in calatoriile lor pe mare.

Tot in acest loc se afla statuia Sf. Petru, patronul pescarilor. Aici sunt organizate in fiecare duminica targuri unde se vand suveniruri si peste proaspat.

Ve gasi obiecte stralucitoare ale vanzatorilor din bazar,  dar si vulturi maltezi, sau bufnite, care abia asteapta  sa isi intimideze si sa isi impresioneze turistii, care vor sa plece acasa cu amintiri din care sa faca parte si aceste pasari minunate. Cu numai un euro vei avea poza dorita.

Malta de vizitat chiar si iarna!

Clima blanda a Mediteranei face ca acest loc sa aiba vizitoatori nenumarati chiar si pe timp de iarna. Siturile arheologice pot fi vazute cu mai multa relaxare iarna, cand temperaturile sunt in jur de 15 grade.  In luna ianuarie, soarele straluceste aici cam sase ore pe zi si  multe dintre hotelurile oraselor malteze au piscine cu apa calda, asadar vacanta in Malta in perioada rece a anului  va fi o adevarata placere.


Satul lui Popeye Marinarul

Aici studiourile Paramount Pictures si Walt Disney Productions au turnat in 1980  productiea cinematografica „Popeye”, inspirata de benzile desenate ale lui E.
C. Segar.  Azi, turistii sunt impresionati aici de toate personajele animatiei  prezente in carne si oase.

In satul lui Popeye distractia se masoara in excursii, jocuri, teatru cu papusi, muzee si incursiuni in lumea filmului prin reconstructia unor decoruri folosite la realizarea filmului „Popeye”.  Oricine poate fi protagosnist, asadar daca vei poposi aici te vei intoarce acasa cu amintiri frumoase. Copiii sunt de-a dreptul uimiti de personaje si mai ales de casutele care intregesc decorul. 19 constructii din lemn natural, importat din Olanda, printre care se afla si casa lui Popeye Marinarul.  Un parc de distractii cu adevarat minunat si in acelasi timp un obiectiv turistic de neratat, pentru care vei plati numai 5 euro.

 Malta de Revelion

Poti alege Malta iarna, de Revelion! Este  un loc unde petrecerile se tin lant de sarbatori.  Unul dintre cele mai populate orase de Revelion este Valletta, unde are loc petrecerea dintre ani in aer liber. Localnicii si turistii se aduna in faimoasa piata St Geroge, unde pot fi adimirate artificii si spectacole cu rasunet, iar distractia e la cote maxime.

La fel de primitor este si Casino Malta, un loc potrivit pentru turistii rafinati, care-si doresc o noapte cu meniuri savuroase, bauturi fine si nu in ultimul rand muzica de buna calitate.

Oferta Malta Travel- Revelion-  La hotelurile Bella Vista 4*(confort 3*) si Dolmen 4*,  tarife incepand  de la 367 euro/ persoana/ 5 nopti cu mic dejun si avion inclus!

 Asistenta turistica in limba romana. www.malta.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod