Magia copilariei si ritmurile clasice isi dau intalnire la o noua editie a concursului de interpretare muzicala "In Memoriam"

Asociatia "Muzica pentru fiecare" si Scoala de Muzica nr. 3 "Cuibul cu Barza" organizeaza in perioada 17 mai - 21 mai 2017 a-XXXVII-a editie a concursului de intepretare muzicala "In Memoriam". Sub coordonarea profesorului Viorel Maier si a reprezentantului asociatiei "Muzica pentru Fiecare", Alexandru Popescu, concursul "In Memoriam" se adreseaza tuturor copiilor de la clasa I si pana la clasa a-VIII-a, inscrisi la scolile de muzica din Romania la unul dintre instrumentele: pian, vioara, violoncel, chitara, percutie, clarinet, flaut, oboi.

In fiecare an, concursul de interpretare muzicala "In Memoriam" celebreaza o personalitate muzicala marcanta.

In 2017 se implinesc 100 de ani de la nasterea marelui pianist roman si compozitor Dinu Lipatti, astfel ca editia din acest an a concursului "In Memoriam" ii este dedicata. "In Memoriam este concursul prin care ne dorim sa punem in valoare calitatile micilor muzicanti ai Romaniei, sa ii apreciem la adevarata lor valoare, sa ii incurajam si sa aducem mai aproape de publicul tanar muzica clasica. Credem ca emotia copilariei transmisa pe ritmuri clasice poate inspira si alti copii sa descopere tainele artei muzicale. Una dintre modalitatile prin care am ales sa transmitem magia muzicii este si personalitatea muzicala pe care o alegem in fiecare an.
In 2017, celebram centenarul Dinu Lipatti, un nume important in muzica clasica romaneasca, astfel ca aceasta editie "In Memoriam" ii este dedicata.
" mentioneaza Alexandru Popescu, reprezentant al asociatiei "Muzica pentru fiecare".

Studiile arata ca arta muzicala sporeste in mod semnificativ realizarile elevilor, este esentiala pentru a stimula creativitatea si spiritul inovativ si, nu in ultimul rand, este o forma distractiva de a petrece timpul liber. Acestea sunt si motivele pentru care reprezentantii asociatiei "Muzica pentru fiecare" depun eforturi sustinute sa promoveze muzica in randul elevilor.

Peste 250 de elevi s-au inscris in cadrul concursului de interpretare muzicala "In Memoriam" la editia din 2016, iar in 2017 organizatorii se asteapta sa gazduiasca un numar la fel de important de elevi.

Concursul "In Memoriam" vor avea loc in perioada 17-20 mai in cadrul scolii de muzica nr. 3 "Cuibul cu Barza" din Bucuresti, iar gala premiantilor va avea loc in sala de concerte a scolii (sala George Enescu), in data de 21 mai 2017. Premiile sunt asigurate de sponsorii concursului: Buffet Crampon (unul dintre cei mai importanti producatori de instrumente muzicale de suflat la nivel international) va oferi accesorii pentru instrumente de suflat, Gliga (cel mai important producator de instrumente cu corzi si accesorii) va oferi ca premiu o vioara,  Aperto - magazin de instrumente muzicale va oferi accesorii pentru instrumente, Alka Romania va asigura doza de energie in cadrul concursului.

Inscrierile sunt deschise, iar copiii care doresc sa se inscrie la concursul national de muzica "In Memoriam" pot obtine detalii sunand la numarul 021.314.23.61 sau trimitand un email la alexandru@clarinetromania.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod