Ionela Bran își îmbracă familia în port popular, de Ziua Internațională a Iei

Ionela Bran va sărbători Ziua Internațională a Iei în mijlocul familiei și colaboratorilor, cu care realizează creațiile vestimentare atât de apreciate. Întreaga familie va purta costume inspirate din portul popular românesc, acest lucru fiind deja o tradiție.

Anul trecut, Ionela a fost la Viena, unde a prezentat istoria iei, la evenimentul organizat cu ocaziea Zilei Internaționale a Iei Românești, la Palmenhaus, din complexul imperial al Palatului Hofburg. Ansamblul Poarta Dorului, condus de către Ionela, a prezentat costumul reprezentativ fiecărei zone etnofolclorice a României.

Defilarea costumelor s-a făcut dansând, pe muzica specifică zonei reprezentate, iar momentul artistic s-a bucurat de un real succes.

Sociologul-etnologul Ionela Bran este fascinată de țesăturile lucrate manual, din materia primă cultivată în jurul casei (in, cânepă, bumbac) sau a materialelor fine obținute din gogoşile viermilor de mătase, ori a lânei pure, curățate şi vopsite de iscusitele femei, cu esența florilor de pe câmpuri.olecția sa, Regional IA  a fost una dintre marile surprize ale Fashion TV Winter Festival, desfășurat anul acesta la Brașov.

Ionela Bran este director coordonator al ansamblului folcloric Poarta Dorului, pe care l-a înființat în anul 2005, interpret de muzică populară, organizator de evenimente cultural-artistice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod