#FoodCampSibiu, un cooking show ce explorează tradiția și transformarea gastronomiei din zona Sibiului

În perioada 19-22 septembrie, Asociația Culturală E-xplorator în parteneriat cu TheTrends.ro și FoodOfBucharest organizează o tabără culinară pentru 12 bloggeri și ziariști din București, specializați pe gastronomie, turism și lifestyle. Cei 12 participanți nu vor veni în tabără pentru relaxare, ci pentru trei zile pline de provocări, experiențe culinare, concursuri și surprize. Punctul culminant va consta într-un cooking show organizat în Piața Mică din Sibiu, pe 22 septembrie.

#FoodCampSibiu este un preambul pentru 2019, când Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană, și își propune urmărirea evoluției și transformărilor din bucătăria românească printr-un concept inovativ.

Evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu și derulat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Timp de 4 zile, cei 12 bloggeri, împărțiți în echipe, vor participa și la un reality show culinar în care vor face muncă de cercetare a tradiției gastronomice din județul Sibiu. Aceștia vor vizita diferite localități și locații din Sibiu în căutarea rețetei zilei, Dumbrava Sibiului, Aplodu, Rășinari, Poplaca, Cisnădioara, Avrig, fiind doar câteva dintre destinațiile posibile pe care ei le vor explora.

Pe lângă mâncarea sibiană, participanții la tabără vor degusta și vinuri ce se asortează cu rețetele alese, prezentate de specialiști în domeniu.

De asemenea, bloggerii prezenți la #FoodCampSibiu vor descoperi și artiștii locali prin diverse recitaluri și concerte.

În paralel cu munca de explorare și de documentare prin județul Sibiu, fiecare zi va pune față în față echipele cu o serie de provocări surpriză și concursuri cu premii. Echipele vor fi însoțite la tot pasul de o echipă de filmare, iar la final va fi realizat un serial online ce va fi disponibil pe rețelele de socializare.

În cooking show-ul final, ce va avea loc în Piața Mică din Sibiu pe 22 septembrie, fiecare echipă va găti, sub îndrumarea unui coordonator, câte trei rețete tradiționale cu ingrediente locale, ce însumează cel mai bine în accepțiunea lor experiențele trăite pe parcursul celor patru zile de #FoodCampSibiu.

Evenimentul final va avea loc în intervalul 13:00-22:00 și va fi deschis publicului larg, care va fi invitat să deguste preparatele.

Proiectul are ca parteneri Primăria Sibiu, Carrefour, Telekom, Heinner, MOL, BMW, Scandia Sibiu, Agrio, Herbalife, Olympus, Sarantis, Bilka, TopLineShop.ro, Sentimente.ro, Palatul Bruckenthal Avrig - Gorgandin Wine - Gramma Wine  -  Maresi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod