Fior Di Latte este un adevărat hostpost pe harta restaurantelor din Bucuresti

Miercuri dimineaţă, vedete, influencers şi jurnalişti de top s-au întâlnit la un brunch-gourmet într-unul dintre cele mai apreciate restaurante din Bucureşti, Fior Di Latte, un adevarat hostpot pentru bonvivants.

Invitaţii au descoperit noile specialităţi din meniu, vedeta fiind gelato-ul pregătit de Chef Gelatier- Oana Pleşan, cea care a urmat prestigiosul curs de gelatier, la Sorbetteria di Castiglione din Bologna, avându-l ca mentor pe cunoscutul Chef Giacomo Schiavon.

Vedetele au fost încântate să constate că gelato-ul despăşeşte sfera desertului, transformându-se într-un ingredient delicios, care armonizează specialităţile de main-course. Salata cu caracatiţă, gelato de fistic şi pesto a fost preparatul star, care a primit aprecierile tuturor.

Oana este o maestră a gustului şi a savoir-faire-ului şi nu s-a temut să testeze combinaţii pe care doar imaginaţia unui maestru le poate face. Foarte elegante, cu ţinute creative şi zâmbitoare, şi-au făcut apariţia la eveniment: Diana Bart (Prima TV), Livia Graur (Prima Tv),  Maria Radu, Eli Roman (Realitatea TV), Cristina Şoloc (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Connie Preda, Adina Halas Hungeanu (Smart FM), Livia Dilă, Cristina Soare (TVR), Ligia Munteanu (TVR), Cristina Stănciulescu, Andrei Nourescu, Ioana Silistaru.

Fior Di Latte este un adevărat hostpost pe harta restaurantelor pentru bonvivants, din capitală, cu un concept inedit, aşa cum este şi sloganul “gelateria, cucina e poesia”.

Intr-o atmosfera senzorială, nuanţele calde şi pastelate de alb, nude, galben-pai, verde-fistic sau roz-bonbon se împletesc perfect cu gustul desăvărşit al prăjiturilor de casă ce joacă rolul de madlenă proustiană şi cu mirosul de lapte, vanilie şi cafea proaspăt-măcinată.

Totul scăldat într-o lumină lipsită de stridenţe, o lumină caldă şi reconfortantă, ce se modelează după ora din zi şi care transformă restaurantul într-un spaţiu amprentat de optimism şi stare de bine.
În funcţie de oricare dintre cele trei momente cheie gourmand-gourmet: mic dejun, prânz sau cină, restaurantul propune o amplă selecţie de preparate proaspete şi delicioase, exponente ale stilului lejer mediteranean, sinonime cu scurte escapade culinare în Sud-ul Europei.

Decorul restaurantul te duce cu mintea la un cappucino perfect, prin degradeurile ce pornesc de la un alb laptos şi ajung treptat, până la brun, culoarea cafelei.Interiorul este elegant, cu mese şi scaune din lemn în culoarea laptelui şi perne roz-bonbon, cu corpuri de iluminat ce au forma unor sticle brumate şi completat de obiecte de décor atent alese şi într-o concordanţă deplină cu conceptul restaurantului.
Cărţi, vase cu flori, lumânări albe şi vocea melodioasa a lui Frank Sinatra, ce se aude în surdină, sunt detalii care transmit emoţie, fior.

Preparatele poartă semnătura Oanei Pleşan, Chef Gelatier, o personalitate creativă, pentru care inovaţia este elementul esenţial în gastronomie.

De curând,  în cadrul unui brunch, la care au participat vedete, influencers şi jurnalisti de top, Chef Oana Pleşan (co-owner Fior Di Latte)  a dezvăluit şi unul dintre preparatele vedeta ale acestui sezon.

Salata de caracatiţă cu gelato de fistic şi pesto a demonstrat măiestria şi talentul Oanei, dar a oferit şi proba că îngheţata poate depăşi sfera unui desert. Oana Pleşan a absolvit cursurile de gelatier, avându-l ca mentor pe Chef Giacomo Schiavon, fondatotorul celebrei Sorbetteria di Castglione din Bologna.
A învatat în patria gelato-ului cum se prepară o îngheţată autentică, după reţete tradiţionale italiene , iar apoi a lăsat ca inspiraţia să o conducă.

A creat gelato de mascarpone cu coulis de zmeură, gelato de parmezan cu reducţie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucăţi de curmale ţinute peste noapte în lichior de portocale, sortimente ce pot fi servite atât în restaurant, cât şi în gelateria Inni Gelato Artigianale, unde Oana este owner.

Printre preparatele savuroase, pe care Fior di Latte vi le propune, se regăsesc : piadinele- Caesar, Caprese sau Marinara ( un produs tipic italian, pe care nu îl mai întălneşti în Bucureşti), Tartar de creveţi roşii de Sicilia, Papardele de Casă cu ciuperci, , Isle Flotante, King Crab Alaska cu Cognac şi mousse de avocado, Salata Vegana,  Piept de Raţă pe pat de piure de păstârnac.

Dejunul de tip continental este reprezentat de produse de patiserie, pregătite din ingrediente de calitate: croissante, pain au chocolat, pâine de casă, dar şi de preparate calde de tipul Oua Benedict cu somon, Omletă cu pancetta şi brânză Fontina, Omletă cu Legume.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod