Discovery Channel lansează documentarul "Misterul Morții lui Tesla" pe 27 ianuarie 2018

Discovery Channel difuzează sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 22.00, în premieră în România, un documentar exclusiv despre viața și munca inventatorului Nikola Tesla. „Misterul morții lui Tesla” va prezenta noi elemente ale muncii lui Tesla și ale numeroaselor sale contribuții în comunicații și tehnologia transporturilor.
Invenții precum radioul, telefonul mobil și curentul alternativ au revoluționat lumea modernă și au în comun același personaj de geniu: Nikola Tesla. Supranumit „Omul care a inventat secolul XX”, Tesla a fost una dintre cele mai cunoscute și, poate, cele mai controversate minți ale timpurilor sale. În 1943, corpul său neînsuflețit a fost găsit într-o cameră de hotel, cu seiful spart și cercetările dispărute. În 2016, FBI (Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite ale Americii) a declasificat 250 de documente care oferă o perspectivă nouă asupra lucrării finale a lui Tesla și asupra ultimelor sale zile de viață.
Aceste fișiere vorbesc despre Raza Morții, o armă concepută de Tesla care a trezit interesul superputerilor din Al Doilea Război Mondial - SUA, Uniunea Sovietică și forțele Axei. Din acest motiv, noile documente au convins mulți experți că este necesară o investigație completă pentru a afla ce s-a întâmplat cu Nikola Tesla. A creat el una dintre primele arme de distrugere în masă și a fost ucis pentru ea?

În „Misterul morții lui Tesla”, anchetatorul Jack Murphy și istoricul Cameron Prince călătoresc în jurul lumii pentru a căuta informații despre inovațiile lui Tesla și despre cercetările care ar fi dispărut din seiful său.
Din ultimul laborator al lui Tesla din Statele Unite și până în Serbia, țara lui natală, echipa caută documentele lipsă pentru a înțelege Raza Morții și intervievează o gamă largă de oameni, inclusiv cea mai apropiată rudă în viață a lui Tesla.

Concluziile echipei sunt împărtășite cu inginerul Aron Koscho, care a adunat o echipă pentru construirea și testarea unui prototip al Razei Morții. Dacă Koscho poate dovedi că realizarea și activarea acestei arme fatale este plauzibilă, atunci există un posibil motiv pentru crimă.
Raza Morții creată de Tesla ar fi putut schimba balanța puterii în Al Doilea Război Mondial, iar superputerile lumii ar fi putut încerca să obțină planurile – sau cel puțin să le țină departe de mâinile dușmanilor.

„Misterul morții lui Tesla” este produs pentru Discovery Channel de Sirens Media LLC. Producători executivi pentru Sirens Media sunt Rebecca Toth Diefenbach, Faith Gaskins, John Collin și Casey Dale. Din partea Discovery Channel, Chris Rantamaki este Vice-președinte senior pentru Producție și Dezvoltare, Joseph Schneier și Michael Gara sunt Producători Executivi, iar Maryna Harrison este Producător.

Primul episod din seria „Misterul morții lui Tesla” se difuzează în premieră în România sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 22:00, pe Discovery Channel.
Episodul va putea fi urmărit în reluare pe 28 ianuarie de la orele 4:00 și 23:00.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod