Cum sa ai grija de florile tale

Oana Lamba, designer floral si creatoarea Olla, florarie online din Bucuresti, iti propune cateva idei simple si utile despre cum sa ai grija de florile tale, pentru a te bucura de frumusetea lor pe o perioada cat mai mare de timp.

1. Pregateste-le un vas cat mai curat - chiar daca nu ti-o pot spune, florile iubesc curatenia la fel de mult ca si tine. Cu cat vaza este mai curata, cu atat sunt mai putine bacterii care pot scurta durata de viata a florilor tale.

2. Adauga primul plic cu hrana pentru flori - Nutrientii au un rol important si in viata florilor tale. Asa isi mentin stralucirea si parfumul mai mult timp.

Pliculetul contine toti nutrientii de care au nevoie florile  tale si le va creste durata de viata cu pana la 60%.

3. Umple vasul (2/3) cu apa rece, de la robinet - dupa cum stii, florile adora apa, insa nu sunt deloc lacome. Mai multa apa decat au nevoie poate accelera dezintegrarea unei tulpini si impiedica, in consecinta, hidratarea.

4. Ofera-le o ingrijire specifica - Trandafirilor si Bujorilor: elimina petalele verzi sau maro din exterior, care s-au destramat usor; Crinilor: rupe-le staminele, pentru a evita decolorarea. Pentru a elimina o pata, foloseste banda adeziva si nu uda suprafata; Freziilor: sustine inflorirea prin inlaturarea oricarui capat ofilit.

5.

Nu lasa frunze inferioare in apa - Frunzele florilor tale sunt facute sa respire si astfel sa sustina evolutia plantei. Inlatura frunzele inferioare pentru ca sub apa se vor degrada mai rapid. Frunzele putrede creeaza bacterii, care scad durata de viata a florilor.

6. Taie 2-3 cm de pe fiecare tija - si florile se hidrateaza aproape la fel ca noi. Ingereaza apa, care trece prin tulpina si ajunge in tot restul plantei. Insa tulpinile trec prin procesul de inlemnire, oprind astfel aportul de apa. Sectioneaza cu cativa cm capatul de jos al tulpinii, pastreaza-ti florile hidratate si lungeste-le perioada de viata.

7.

Mentine apa curata - si apa murdara poate bloca tulpinile din a hidrata planta. Schimba-le apa atunci cand observi ca se decoloreaza si adauga-le hrana florilor tale la fiecare re-umplere a vazei.

8. Tine-le departe de curenti de aer, lumina directa sau fructe care se coc - curentii de aer sporesc pierderea de apa din frunzele florilor; lumina directa a soarelui creste temperatura apei si accelereaza respiratia plantelor; coacerea fructelor produce etilena, o substanta chimica ce poate duce la decesul prematur al florilor tale.

9. Elimina florile care incep sa se ofileasca - ca si noi, florile au un ciclu de viata natural si infloresc sau se ofilesc in momente diferite.

Pe langa faptul ca cele ofilite devin inestetice, sporesc incarcatura bacteriana din apa si pot raspandi mucegaiul gri la celelalte flori. In atelierul Olla gasesti tot timpul cele mai proaspete flori. Insa tocmai pentru ca aduc bucurie si iti fac viata mai frumoasa, probabil ca iti doresti sa le pastrezi cat mai mult timp. Urmeaza instructiunile de mai sus si te vei bucura si mai mult de florile tale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod