Copiii si frica de apa

Mediul acvatic ne este un mediu cunoscut. Practic, este primul mediu pe care il experimentam si in care ne dezvoltam in perioada intrauterina.

Se pare ca frica de apa traita de parinti este transmisa copiilor. De aceea, este im­portant ca acestia sa isi constienti­zeze frica si sa incerce pe cat posibil sa nu o transmita copiilor.

De asemenea, este bine ca parintii sa inteleaga ca aceasta problema a lor trebuie rezolvata atat pentru binele lor, cat si al copiilor. Astfel, ei pot incepe prin a vedea cum se manifesta frica de apa, ce se intampla cu aceasta frica si sa ceara un ajutor specializat pentru depasirea acesteia.

Pa­rintii trebuie sa-si incurajeze copiii la actiuni menite sa creeze o relatie echilibrata si armonioasa cu apa.

Cea mai buna modalitate de a face acest lucru este introducerea in programul copiilor a orelor de inot de la varste cat mai mici” sustine Anca Grecu, manager Baby Spa. „Recomandam ca parintii sa participe activ la aceste sedinte pentru a asigura suportul emotional celor mici. Programele de educatie acvatica din cadrul Baby Spa sunt menite sa-i ajute pe copii si pe parintii lor sa se familiarizeze si sa capete incredere in mediul acvatic, prin  participarea la o serie de activitati sigure si placute” completeaza aceasta.

Afla mai multe detalii despre programele Baby Spa pe www.babyspa.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod