Chefs Experience - meniu savuros pentru cele mai pretentioase gusturi

Pentru gurmanzi si iubitorii de preparate savuroase, iata cateva propuneri ca timpul petrecut sa fie o adevarata experienta. Cu un design ecletic cu influente industriale, Chefs Experience te introduce intr-o atmosfera inedita si relaxanta si iti pune la  dispozitie un meniu a la carte generos, cu preparate gustoase din bucataria internationala, gandite pentru a rasfata si cele mai pretentioase gusturi.

Red mullet cu piure de mazare,baby spanac si rosii cherry saute

Ingrediente: 180 gr file de red mullet; 100 gr piure de mazare; 60 gr spanac baby; 75 gr unt (82% grasime); 30 gr rosii cherry; 100 ml smantana dulce; 1 lime; 100 ml vin alb; sare, piper; 60 ml sos de sofran cu lime; piure de usturoi: usturoi (1 catel), ulei de masline, sare.

Piure de mazare: rețeta este o opera de artă, din acest motiv conțin doar produse cu istorie, ce spun o poveste. Mazarea, culeasa cu drag din gradinile localnicilor, se fierbe atent, este racita cu grija, se invaluie in smantana cremoasa si se unge cu cel mai gustos unt.  Imprietenim amestecul cu tehnologia actuala si il mixam cu blenderul la peste 12000 de rotatii, pentru ca la final sa rezulte o delicioasa crema de mazare, fina si dulce.

Creatia operei de arta continua si se lasa sa curga 100 ml din bautura zeilor, vin alb licoros, peste care se presara cateva grame din pretiosul sofran parfumat adus de la peste 8000 km distanta, chiar din indepartata Indie.

Dupa ce se lasa sosul sa se odihneasca o perioada, se strecoara 100 ml de smantana dulce,  se potrivesc cu eleganta 50 gr unt, se picura cu atentie lime-ul proaspat si se presara si putina aroma din coaja acestuia si se lasa pana ce sosul capata o textura fina.  Se unge tigaia cu unt, dupa care se arunca artistic rosiile cherry aromate, o mana de spanac si se presara condimentele. Separat zdrobim un catel de usturoi pentru a da un boom de savoare, il scufundam in uleiul de masline adus tocmai din Grecia si presaram putina sare. Il adaugam in tigaie si sotam ingredientele pret de cateva secunde.

Deliciosul file de red mullet, peste cu carnea rosie si frageda, pescuit in Insulele Azore este vedeta rețetei. Se așeaza cu grija in tigaie, se fragezește partea cu piele, pana devine o crustă delicioasă, apoi cu atenție artistică se întoarce pe partea superioar si se invaluie de o lingurită de unt cremos. La final se picteaza farfuria imaculata cu file-ul red mullet fragezit, se imprieteneste cu crema de mazăre apetisanta și se asezoneaza cu sosul care îi dă o aroma incredibila preparatului.

Cotlet de miel de Australia cu salata de couscous

Ingrediente: 400 gr Cotlet de miel; 500 gr cous cous; 300 gr supa de legume; 50 gr prune uscate; 50 gr caise uscate; 50 gr merisoare uscate; 30 gr menta proaspata; Mustar Dijon.

Mielul de Australia este un tip de carne nobil, renumit in intreaga lume pentru calitățile sale excepționale și savoarea sa deosebita. Cotletul de miel, unic prin faptul că este crescut fără aditivi sau hormoni, se porționează în bucăți frumos calculate și se rumenește in tigaie, in timp ce aroma se elibereaza in întreaga bucatarie. Dupa ce capătă o culoare aurie, carnea se scoate la odihnit, ca mai apoi sa fie unsa cu renumitul muștar Dijon, se tavaleste cu pasiune prin panko, pesmetul japonez, care se asorteaza perfect cu finețea cărnii și verdeață aromată, după care se introduce la cuptor  pentru cateva minute.

Între timp, peste couscous-ul provenit din Nordul Africii, fructele uscate si menta aromata se adaugă 300 de grame de supa din legume pline de culoare pentru a da naștere unei adevarate simfonii de savoare.

Se scot cotletele de miel bine rumenite de la cuptor, se așează pe farfurie, iar alături, se asezonează aromata salată de couscous și se servește cu zambetul pe buze.

Salata de branza chevre coapta in fulgi de migdale cu piure de mango

Ingrediente: 50 gr spanac; 20 gr rosii cherry; 60 gr branza chevre; 25 ml Piure de mango; 10 ml dressing (lamaie, ulei, sare, piper); 30 gr fulgi de migdale;2 galbenusuri de ou.

Salata fresh se combina cu fructe exotice pentru a crea cea mai vesela si sanatoasa reteta. Cel mai frumos este că a venit sezonul produselor natural, iar alimentele sunt asezonate sofisticat pentru a reinventa conceptul de satisfacție culinara.

Fulgii de migdale se introduc cu grija in cuptor timp de cateva minute, pentru a elibera aromele încantatoare. Cat timp se lasa sa  se elibereze aburii se alege baby spanacul, renumit pentru fragezimea și dulceața sa, iar rosiile cherry se taie in patru.  

Branza de capra ofera o infuzie de textura si varietate frantuzeasca, care trebuie asezonata cu galbenusul pufos de ou si fulgii crocanti de migdale presarati.

Se introduce apoi la cuptor timp de câteva minute pentru ca branza sa devina cremoasa in timp ce baby spanacul si rosiile cherry sunt mangaiate de aromele dressing-ului.   

Ca sugestie de prezentare, se poate folosi o farfurie adanca, pe interiorul careia se poziționează o bulina de piure de mango peste care scufundam o rotita de branza cremoasa captiva intre fulgii crocanti de migdale. Se adauga roșiile cherry, iar printre frunzele de baby spanac se ascund restul de rotite savuroase. Gustul nu ar fi complet fara aroma exotica a piureului de mango pe care puteti sa-l adaugați din belsug.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod