Cea mai mare selecție simultană de talent la tenis şi fotbal va avea loc, mâine, în Bucureşti

Peste 200 de copii s-au înscris la cea mai mare selecţie simultană de talent la sport, care va avea loc mâine, 2 iulie, în Bucureşti. Cei mai talentați 12 copii vor primi cursuri gratuite, sub forma unor burse de un 1 an,  la unul dintre cluburile sportive partenere. Evenimentul este susţinut de tenismenii Alexandra Dulgheru, Victor Hănescu, Victor Crivoi şi de fostul fotbalist al Stelei, Sorin Paraschiv.
 
Sub egida campaniei permanente “TRIMITEȚI COPIII LA SPORT!” JUNIOR SPORT, împreună cu Federația Română de Tenis (în calitate de partener și organizator) și Federația Română de Fotbal (în calitate de partener), au inițiat evenimentul “Născut pentru Sport – selecție de identificare a talentului nativ în rândul copiilor, la două sporturi populare ale românilor – tenis și fotbal” .  Până în prezent s-au înscris 135 de copii, la tenis, și 100 de copii, la fotbal.



Selecţia va avea loc simultan în 2 locații din București. Pentru TENIS: Centrul Național de Tenis (str. Pierre de Coubertain nr 11, sector 2). Pentru FOTBAL: Baza sportivă Herăstrău Football (Șos. Nordului nr 5-9, sector 1). La ambele sporturi, prezența este obligatorie între orele 9:00-10:00, intervalul orar în care se va face înscrierea efectivă în selecție (căutare pe listă și confirmarea prezenței).

Copiii îi vor putea cunoaşte pe fotbalistul Sorin Paraschiv (fost jucător al Stelei) și pe tenismenii Victor Hănescu, Victor Crivoi şi Alexandra Dulgheru. În plus, cei mici vor avea parte, pe lângă tenis și fotbal și de alte activități distractive și surprize.

Selecția copiilor va fi realizată de către antrenori profesioniști de la cluburile sportive partenere. La tenis programul a fost realizat de Alina Tecșor (căpitan nejucător Fed Cup) împreună cu specialiști, fiind cel mai complex sistem de selecție al cărui rezultat va fi identificarea talentului la tenis. De asemenea, setul de teste și probe pentru fotbal a fost realizat de experți în domeniu.

Selecția la fotbal va fi susținută de către Academia de Fotbal Sport Team și Clubul Chelsea București, iar la  tenis va fi susținută de Club Sportiv Politehnica, TC2000 Academia de Tenis Sever Dron, Asociația Tennis Team București, Asociația Club Sportiv Gauzin Moraru Tennis, Daimon SC București și AS CS Tenis Masters.

Premiați vor fi 12 copii – câte unul din cele 6 sectoare ale Bucureștiului pentru tenis, respectiv fotbal.

Aceştia vor primi o bursă de 1 an la unul dintre cluburile sportive partenere la proiect (vor urma, timp de un an, cursuri gratuite la clubul care l-a selecționat), echipament sportiv complet oferit de Asociația România Modernă, mingii profesioniste pentru câștigătorii de la fotbal (oferite de FRF), rachete profesioniste pentru căștigătorii de la tenis (oferite de FRT), cupe, medalii și diplome (oferite de Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București).

Proiectul este realizat sub egida partenerilor oficiali ai Asociației Junior Sport, respectiv Ministerul Educației și Cercetării Știintifice și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod