Cartierul Creativ hub+store se deschide în perioada 18 - 27 mai, la Victoria 46

Cartierul Creativ hub+store își deschide porțile în perioada Romanian Design Week (18-27 mai) și va prezenta o selecție de produse de design curatoriate, care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață: de la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști.

Cartierul Creativ hub+store este un prim demers realizat de Cartierul Creativ în parteneriat cu Startarium, ce își propune să contribuie la dezvoltarea produselor locale și a antreprenoriatului creativ, din convingerea că acesta este un instrument valoros de dezvoltare economică, dar și comunitară și socială.

Dezvoltat împreună cu Startarium, spațiul de tipul pop-up va fi activ timp de 10 zile și își propune să aducă împreună oameni, rețele, comunități, promovând o selecție de prezențe și de activități ce au devenit exemple de bună-practică în domeniul creativ.


Situat pe Calea Victoriei, o stradă cu istorie în materie de comerț, Cartierul Creativ hub+store va aduce laolaltă design contemporan, inițiative antreprenoriale curajoase și proiecte multidisciplinare aflate la interesecția dintre domenii. Scopul spațiului este de a susține antreprenoriatul creativ prin promovarea produselor pe care acesta le generează, dar și încurajarea consumului de proiecte creative la nivel local, contribuind astfel la dezvoltarea industriei.

În acest sens, se va organiza și o serie de evenimente “Meet and greet”, care vor introduce designerii într-un dialog cu producători, distribuitori sau alți stakeholderi pentru antreprenorii creativi din România. De asemenea, spațiul de la Victoria 46 va fi, pe toată perioada, gazda unui program dedicat industriilor creative și tinerilor antreprenori, ce va cuprinde conferințe, întâlniri și workshop-uri organizate în parteneriat cu instituții și branduri ce împărtășesc aceleași valori cu cele ale Cartierului Creativ.


Progamul de expoziții și activități explorează teme diverse, de la evoluția designerului-antreprenor și a creativilor multi-talentați, până la evoluția designului sustenabil, și include studii de caz ce prezintă exemple de proiecte care au reușit să folosească creativitatea și instrumentele specifice designului în scopul dezvoltării urbane și sociale.

Ce puteți vizita la Victoria 46 in perioada 18-27 mai

SWEDISH FASHION AND DESIGN STORIES - Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Institutul Suedez, prezintă expoziția de imagine și text Swedish Fashion and Design Stories, esența scenei suedeze de design din ultimii 15 ani. În cadrul ei sunt prezentați designeri deschizători de drum și reprezentanți ai generației de designeri tineri care duc mai departe povestea artei, a măiestriei și a conștiinței sociale.


EXPOZIȚIA INDUSTRIELL IKEA - Conceptul expoziției este „Realizat manual-Produs în Masă” – un exemplu de colaborare și un mod de lucru cu totul nou pentru IKEA, care a dus la o colecție complet neașteptată. Creată în colaborare cu designerul olandez Piet Hein Eek, colecția INDUSTRIELL explorează imperfecțiunea și păstrarea amprentei umane într-un produs. Acesta este farmecul INDUSTRIELL: chiar dacă este produsă în masă, fiecare obiect este imperfect și unic.

SHOWCASE DE GRAPHIC DESIGN EPSON -  Epson va prezenta un showcase de grafică pe tricouri și va promova trei tineri designeri români, câștigători ai competiției de ilustrație organizată în luna martie. În zilele de 19 și 20 mai vor avea loc demonstrații de printare cu cea mai nouă imprimantă pe textile direct-to-garment.

Programul complet al evenimentelor din Cartierul Creativ hub+store este disponibil pe institute.ro și în aplicația THE INSTITUTE.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod