Călătorești ca un rege cu Memento Bus

În urmă cu câteva  luni Memento Bus, divizia de transport  a Grupului Christian  Tour, schimba radical fața turismului cu autocarul din România. În locul curselor aglomerate, cu minibuze și autocare prafuite, cu spații minuscule între scaune și șoferi nepoliticoși, cel mai mare turoperator din România propunea noul concept de low cost bus. Sloganul lor: Călătorește ca un rege cu Memento Bus și bucură-te de prețuri inteligente, în siguranță şi confort maxim.

De curând, încă zece autocare Neoplan moderne au intrat în flota Christian Tour. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ trei milioane de euro, iar vehiculele sunt operate în special pe cursele lungi, pe toate destinațiile interne și externe ale  tour-operatorului român, în funcţie de sezonalitate. Autocarele noi își încep cursele cu ceea ce Memento Bus a numit ”Cea mai mare caravană din turismul românesc”.

Aproximativ 150 de jurnaliști, bloggeri, agenți de turism, oameni de marketing şi specialiști în industria transporturilor vor călători asemeni unui rege.
Pe durata unei zile, în timp ce călătoresc de la București la Castelul Peleș, se vor răsfăța cu serviciile moderne de la bordul autocarelor noi-nouțe, dotate cu tot confortul, vor degusta bunătăţile locale și vor descoperi o mulțime de lucruri interesante despre turismul în România, cu autocarul. Evenimentul este organizat în parteneriat cu MHS Truck & Bus Group, importator general și distribuitor al mărcilor MAN și Neoplan în România, compania de la care au fost achiziţionate noile autocare.

Autocarele Neoplan model Cityliner și Tourliner ale Christian se adaugă flotei de 15 autocare şi mai multe vehicule de capacitate mică (Mercedes Vito şi Sprinter), operate  deja de către Memento Bus. În contextul creşterii activităţii şi implicit a numărului de curse charter către destinaţii precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Christian Tour alocă o importanță deosebită și turismului Românesc.

La capitolul utilități pentru sporirea confortului pasagerilor Memento Bus țintește cele mai înalte standardele internaționle.
Din pachet nu lipsesc:  sistem multi-media cu DVD, CD player, monitoare LCD şi navigaţie, frigider, sistem performant de aer condiţionat, Wi-Fi şi scaune premium pentru pasageri (cu tapiţerie mixtă textil plus piele, măsuţă rabatabilă, spătar ajustabil, extensie laterală spre culoar, suport pentru picioare şi plasă pentru reviste).

Astfel, odată cu înnoirea parcului auto s-a efectuat verificarea şi upgradarea tuturor vehiculelor din flotă, astfel încât fiecare componentă a flotei să ofere un nivel similar de confort. Cursele au prețuri foarte bune, și un drum de la București la Constanța, Brașov, Tulcea, Sibiu, Craiova, Cluj Napoca sau Iaşi începe de la doar 1 euro/sens.

De altfel, politica tarifară flexibilă şi preţurile dinamice în funcţie de data rezervării biletului sau de cursa aleasă, dar şi facilităţile multiple rezervare, se dovedesc a fi atuurile cu care Memento Bus intră pe piaţa curselor turistice cu autocarul. Astfel, cu cât rezervă mai din timp, cu atât turişti au oportunitatea de a obţine un tarif mai bun.
Acest sistem fiind similar politicii tarifare practicate de companiile de transport aerian low cost.

În sensul optimizării accesului călătorilor la biletele Memento Bus, a fost construită o platformă online dedicată, unde se pot achiziţiona biletele cu până la 24 ore înainte de călătorie. Modalităţile de plată sunt diverse: de la plata online cu cardul, la plata POS/cash în agenţii sau prin transfer bancar. În plus, începând cu 1 iunie a.c. va fi disponibilă şi plata prin SMS.

Autocarele de 60 de locuri sunt necesare în special în perioadele de vârf sau pe destinaţiile către care există un număr mai mare de turişti. Un exemplu foarte bun în acest sens este Corfu, unde anul trecut Christian Tour a trimis cca. 10.000 de turişti, din care aproximativ 60% au solicitat transport cu autocarul.

În decembrie sunt operate de regulă programe de tip circuit şi city-break, inclusiv în România. Pe perioada verii se efectuează curse către litoral, către munte, iar de sărbători sunt curse speciale către Maramureş, Bucovina etc., în funcţie de cererea din piaţă.
Recent, au fost introduse curse ocazionale către Electric Castle şi Untold, cele două evenimente care vor avea loc în vară la Cluj-Napoca, şi nu este exclusă operarea unei curse către Sighişoara, pe perioada festivalului. Evenimentele culturale atrag şi turişti străini, astfel că toate cursele Memento Bus se opresc şi la aeroport, pentru că în prezent nu există soluţii prea bune de transfer de la Otopeni către diferite destinaţii din ţară.

Cursele Memento Bus vor fi updatate în fiecare sezon şi vor fi introduse noi destinaţii în portofoliu. În prezent, este disponibilă grila de vară cu date de călătorie până la 30 septembrie 2016, disponibile online pe www.mementobus.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod