Avram Iancu, din Marea Neagră la Polul Nord

De profesie, bibliotecar. Și tată de fete. 3. Soț dedicat și sportiv pasionat. Avram Iancu pare că s-a născut predestinate să scrie istorie.

După ce și-a depășit orice limite, înotând Dunărea și apoi Marea Neagră fără costum de neopren, Avram Iancu pleacă, pe 7 martie, într-o nouă aventură: Arctic Ultra 6633. E cel mai dur ultramarathon din lume, câștigat anul trecut tot de un român, Tibi Useriu.

 De altfel, petroșăneanul a participat și anul trecut la ultramaratonul de la Polul Nord, dar s-a accidentat si a renunțat. Ce îl mâna în acest an în lupta? ” Am lăsat o treaba neterminată așa că mă întorc să termin ce am lăsat neterminat.

Eu cred că pot termina aceea cursă. Nu m-aș întoarce dacă n-aș crede cu tărie acest lucru. Cu siguranță, sunt mai matur. Am și împlinit de curând 43 de ani. Am epuizat un marathon de viață. Am trecut la ULTRA chiar și cu anii :)”, spune Avram Iancu.


Oamenii obișnuiți nu se pot opri să nu își pună întrebarea, “De ce își pun oamenii ăștia viață în pericol?” Răspunsul? “În fața morții suntem egali pentru că suntem datori cu o moarte. Toți. Și murim în cele mai subite, interesante moduri.

Chiar stând în fotoliu. Eu cred că viață mea este în mâna Domnului.”, spune eroul Avram Iancu


Care e totuși secretul unui erou, cum își depășește el limitele ”Determinarea! Dorința de a te depăși! Și, bineînțeles, odihna. Este foarte importantă atât în timpul curselor cât și înaintea lor. Fără o recuperare rapidă este imposibil să performezi. Spre exemplu, când am înotat tot fluviul Dunărea de la izvoare și până la Sulina, n-am făcut nici măcar o zi de pauză.

Au fost 89 de zile de efort încontinuu. Ori dacă nu reușeam să recuperez în timpul nopții n-aș mai fi putut să o iau de la capăt. Norocul meu este că sponsorul meu, Dormeo, îmi asigură salteaua ideală pentru odihnă”, spune Avram Iancu.


Pentru a lua startul pe 7 martie, în cursa Arctic Ultra 6633, Avram Iancu se antrenează de peste 6 luni înotând în bazin și alergând în Parâng. Detalii despre cursa lui pot fi accesate pe site-ul personal http://iancuavram.ro/
#sustinunerou
 
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod