Liliana Țuroiu a primit Premiul de Excelență pentru proiectul cultural "Zestrea" la împlinirea a 20 de ani de carieră artistică

În cadrul prestigioasei Gale a Premiilor Cinematografiei organizate aseară, 16 martie, la Palatul Ghica, de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu a primit Premiul de Excelență pentru proiectul cultural "Zestrea" la împlinirea a 20 de ani de carieră artistică. Premiul i-a fost înmânat în prezența Alteței Sale Regale, Principesa Maria a României, cu ocazia celei de-a V-a Gale U.A.R.F., gală desfășurată sub înaltul patronaj al Casei Regale și dedicată celebrării și premierii personalităților marcante ale cinematografiei românești.

“Acest premiu de excelență este o reală onoare pentru orice artist.

Am creat colecția de veșmânt contemporan "Zestrea” cu reverență față de trecut și tradiție, dar, în același timp, cu gândul la femeia modernă, care se redefinește, ieșind din tipologiile actuale. Întoarcerea la stilul și reperele artistice ale Reginei Maria și reinterpretarea lor în cheie modernă reprezintă unul dintre cele mai valoroase înțelesuri pe care le-am gândit pentru colecție. Iată că acest proiect personal  a devenit, spre marea mea încântare, un curent cultural amplu, în care arta şi rigoarea execuţiei se împletesc cu respectul faţă de valoarea costumului tradiţional.
Prin fiecare din numeroasele expoziții "Zestrea” am promovat, peste tot în lume, valorile autentice românești și frumusețea sufletului românesc, tradus în croiuri, texturi, broderii și simboluri."
- mărturisește Liliana Țuroiu, Lector Universitar Dr.

Printre invitații speciali și premiații Galei s-au numărat nume de prestigiu, precum actorii Maia Morgenstern, Magda Catone, Daniela Nane, Irina Movilă, Adela Mărculescu, Manuela Hărăbor, Maria Rotaru, Ana Maria Carablais, Alina Berzunţeanu, Horaţiu Mălăele, Cornel Gârbea, Remus Mărginean, Ion Chelaru, Dan Bădărău, regizorii Toma Enache, Petre Hadârcă, Andrei Zincă, Constantin Păun, scriitorii Sorin Dumitrescu şi Ioan – Pavel Azap, interpreții Stela Enache, Sofia Vicoveanca, Angela Buciu, Gheorghe Turda, Dumitru Fărcaş, dar şi profesionişti din domeniul televiziunii, care prin activitatea lor au contribuit la susţinerea şi promovarea artei şi culturii: Marilena Rotaru, Iuliana Marciuc, Cristian Brancu, Mirel Curea, Nelu Barbu.

Cei prezenți au avut ocazia să admire și să aplaude la scenă deschisă lucrările de artă vestimentară din colecția “Zestrea” by Liliana Țuroiu prezentate la Palatul Ghica în seara evenimentului - ținute speciale, inspirate de straiele domnițelor și de iile tradiționale românești.


 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod