"Buzzmarketing", de Mark Hughes

Companiile americane cheltuiesc pe marketing mai multi bani (235 de miliarde de dolari pe an) decat intreg PIB-ul Mexicului. Si totusi, consumatorii acorda mereu mai putina atentie publicitatii.
Companiile americane cheltuiesc pe marketing mai multi bani (235 de miliarde de dolari pe an) decat intreg PIB-ul Mexicului. Si totusi, consumatorii acorda mereu mai putina atentie publicitatii. 63% din noi deja ocolim reclamele, iar noua tehnologie (gen TiVo si optiunile de blocare a pop-up-urilor de pe Internet) face tot mai simpla evitarea mesajelor de marketing.

Cum poti obtine rezultate mai bune din marketingul pe care il faci? Hughes prezinta ghidul suprem in a intelege cel mai fierbinte subiect din marketingul contemporan - generarea publicitatii pe baza de rumoare - o arta despre care multi vorbesc si pe care putini o inteleg cu adevarat.
In cartea de fata, el isi valorifica experienta proprie, ca director si  consultant, dar pune in valoare si istorii inedite despre cateva produse si marci ale timpului nostru care s-au dovedit redutabile generatoare de rumoare.

Indiferent daca esti proprietarul unei firme mici sau directorul unei mari corporatii, tu trebuie sa stii cum sa obtii de zece ori mai mult efect din fiecare dolar de marketing pe care il cheltuiesti. "Buzzmarketing" iti pune la dispozitie cele sase secrete ale reusitei, pentru a-i determina pe oameni sa vorbeasca despre produsul sau serviciul tau, precum si o sumedenie de istorii captivante, pentru ilustrarea lor.

Mark Hughes este directorul general al firmei de consultanta Buzzmarketing si moderatorul unei emisiuni de radio preluata de mai multe posturi, "The Buzz Factor".
Tine conferinte si prelegeri in diverse tari, pe tema publicitatii pe baza de rumoare. Fost director executiv la eBay, Half.com, PepsiCo si Pep Boys, locuieste in Philadelphia.

Hughes a facut din firma sa un adevarat magnet pentru atentia presei si publicitatea pe baza de rumoare - necesara din orice punct de vedere. Si-a castigat notorietatea dupa ce a convins autoritatile din oraselul Halfway, statul Oregon, sa-si schimbe numele in Half.com, Oregon - realizare pe care revista "Time" a calificat-o drept "una dintre cele mai mari lovituri de publicitate din istorie".
In ciuda unui buget minuscul, el a reusit sa duca numarul utilizatorilor site-ului Half.com de la zero barat, initial, la opt milioane de persoane in numai trei ani, gratie puterii pe care o are rumoarea.

Poti cumpara cartea "Buzzmarketing", semnata de Mark Hughes si aparuta in anul 2008, la Editura Publica, in traducerea Smarandei Nistor, din librarii, la pretul de 45 lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod