Fluxul, refluxul si intoarcerea la fostul job

Ti-a trecut vreodata prin minte cum ar fi sa te intorci la fostul tau job? Eu cred ca o buna parte dintre noi am simtit asta cel putin o data in toata evolutia noastra profesionala.
Ti-a trecut vreodata prin minte cum ar fi sa te intorci la fostul tau job? Eu cred ca o buna parte dintre noi am simtit asta cel putin o data in toata evolutia noastra profesionala. Dar ne e greu sa admitem ca poate am facut o greseala plecand de la compania pe care, acum, constient sau nu, o regretam. Plus ca, desigur, ne lovim de tot felul de prejudecati: cum o sa fiu privit pentru ca vreau sa ma intorc? Ce o sa spuna colegii mei? O sa fiu considerat slab? O sa insemne un regres pentru mine?

As indrazni sa spun ca, din punct de vedere al companiei, problema este simpla.
Daca un om bun vrea sa se intoarca, atunci acest lucru nu poate decat sa te bucure. Iar daca exista vreun semn de intrebare, atunci acesta ar trebui sa tina, mai degraba, de motivele care au stat la baza despartirii.

Se poate intampla ca oameni foarte buni, care s-au format si au crescut odata cu compania, sa-si doreasca, la un moment dat, sa incerce si altceva... asemenea puiului insetat sa cunoasca universul din afara cuibului sau, dar care, mai tarziu, obosit, va cauta sa regaseasca acea caldura a caminului.


Alteori, despartirea se poate produce din motive obiective - este o realitate faptul ca oamenii se muta in alte orase sau in alte tari, ceea ce implica, automat, schimbarea locului de munca.

In sfarsit, exista acea categorie de angajati care nu se identifica cu politica sau cu viziunea companiei si care migreaza dintr-un loc in altul, in cautarea unui mediu cat mai apropiat de valorile si nevoile proprii.

Cine sunt cei care se intorc? Cu siguranta, nu cei din ultima categorie. Se intorc cei care au fost legati emotional de acel loc, cei care au trait impreuna cu compania toate reusitele si toate esecurile.


Oamenii care se intorc nu sunt slabi. Din contra, sunt maturi, echilibrati si curajosi; oameni care stiu ce vor, au puterea de a lua singuri decizii si isi asuma aceste decizii. In fond, traseul nostru profesional nu este la voia intamplarii si a inertiei, precum fluxul si refluxul. Si, cu toate acestea... sub 5% dintre angajati ajung sa faca acest pas.

Ce te aduce inapoi? In cele mai multe situatii, mediul, echipa si confortul emotional. Atentie insa la ce te raportezi si ce asteptari iti setezi, mai ales daca a trecut deja mai mult timp de la momentul despartirii.
Exista sanse sa descoperi o discrepanta intre imaginea care ti-a ramas in minte si felul in care a evoluat compania. Oamenii se schimba, evolueaza... si tu, asemenea lor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 20 Aug 2008, 09:19
    nu as fi plecat daca...

    Eu nu as fi plecat niciodata pentru ca imi placea ce faceam, salariul era bun, colegii si sefii ok...dar a existat o singura persoana, cabinetul 2, amanta patronului, care de fapt tragea sforile acolo si care denigra orice persoana isi ridica vocea si capul mai sus ca ea. Mi-a facut viata un calvar acolo, mascandu-si incompetenta aruncand pe altii esecurile ei... Cu asa ceva nu te puteai lupta, asa ca am ales sa plec. Desi imi lipsesc enorm firma, colegii, mediul...

    0
    0

  • gabriela pe 13 Aug 2008, 11:18
    intoarcerea la fostul job

    Sunt exact in situatia de a ma intoarce la fostul loc de munca. Am plecat in relatii bune acum 1 an pt ca salariul meu era cel mai mic si asta pe motiv ca sunt cea mai tanara din echipa (desi am obtinut calificativele maxime la revizia jobului) si din cz faptului ca anul trecut nu exista posibiliatea de avansare. Am aflat de la fostul sef cu care am colaborat excelent ca s-a schimbat organigrama si acum exista un post liber, asa ca am aplicat. Doar managerul de resurse a fost aproape agresiva in timpul interviului, surprinzand chiar si pe ceilalti membri ai comisiei. Acum astept raspunsul lor, dar chiar daca e pozitiv, am o strangere de inim,a cum ma vor privi ceilalti colegi? ca pe cineva care a plecat crezand ca va schimba lumea si acum uite, se intoarce umila?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod