Sănătatea ta: 6 motive care provoacă o respiraţie urât mirositoare

Dieta Atkins care presupune un consum exagerat de proteine şi excluderea carbohidraţilor favorizează apariţia unui miros care nu poate fi îndepărtat prin spălarea danturii.
Dacă ai mâncat usturoi sau ceapă la cină nu vei fi surprinsă că ai o respiraţie deranjantă dimineaţa şi primul lucru pe care simţi nevoia să-l faci este acela de a te spăla bine pe dinţi. Însă, există situaţii în care respiraţia urât mirositoare poate să fie generată de alţi factori la care nu te-ai fi gândit, cum ar fi tratamentele medicamentoase sau dietele care presupun un consum exagerat de proteine (am ar fi dieta Atkins).

Iată câteva dintre motivele care pot favoriza apariţia respiraţiei urât mirositoare:


1. Tratametele medicamentoase


Atunci când urmezi un tratament cu medicamente poţi să te confrunţi cu această problemă. De regulă, unul dintre efectele adverse ale medicamentelor este senzaţia de gură uscată.
În lipsa salivei, mirosurile din gură se ampplifică, deoarece bacteriile se înmulţesc şi nu mai sunt îndepărtate de salivă. Acelaşi lucru se întâmplă peste noapte când producţia de salivă este mică şi dimineaţa te trezeşti cu o respiraţie urât mirositoare.


2. Infecţiile de la nivelul tractului respirator


Sinuzita, pneumonia sau bronşita sunt câteva dintre problemele care pot să genereze o respiraţie urât mirositoare. Aceasta apare din cauza secreţiile nazale care trec prin gât şi gură.


3. Dormi cu gura deschisă


La fel cum medicamentele usuca gura şi împiedică producţia de salivă, tot aşa obişnuinţa de a dormi cu gura deschisă poate să favorizeze apariţia respiraţiei urât mirositoare. În lipsa salivei, gura este uscată şi bacteriile se formează mai uşor.
Astfel că dimineaţa te vei trezi cu o respiraţie mai puţin proaspătă.


4. Urmezi o dietă cu multe proteine şi puţin carbohidraţi


Un regim alimentar care se bazează pe un consum exagerat de proteine şi limitarea consumului de carbohidraţi poate să genereze o respiraţie urât mirositoare care vine din stomac. De aceea ea nu poate să fie îndepărtată prin spălarea danturii. Este recomandat să nu exagerezi cu proteinele şi să ai un regim alimentar echilibrat cu fructe, legume, carbohidraţi complecşi, grăsimi bune şi proteine în cantităţi moderate.


5. Suferi de obezitate


Potrivit unui studiu apărut în anul 2007, se pare că persoanele care sunt supraponderale se confruntă cu această problemă deranjantă mai frecvent. Apoi o altă cercetare care a apărut în 2013 şi a fost citată de publicaţia Huffington Post explică din ce motive persoanele obeze au probleme cu respiraţia urât mirositoare: în intestin se formează anumite gaze care favorizează apariţia unei respiraţii urât mirositoare.


6. Anumite probleme medicale


Anumite afecţiuni pot să determine apariţia unei respiraţii care este mai ciudată. De exemplu, persoanele care au probleme cu rinichii pot să aibă o respiraţie cu iz de peşte, destul de accentuată.
Un control medical la medicul urolog ar fi recomandat dacă ai constatat acest simptom.

O respiraţie cu miros de fructe poate să aibă legătură cu diabetul. Ea apare atunci când nivelul de zahăr din sânge nu este ţinut sub control de către persoanele care au diabet zaharat.

De asemenea, anumite tipuri de cancer produc compuşi chimici în corp care pot să provoace o respiraţie urât mirositoare.

Refluxul gastro-esofagian poate de asemenea să declanşeze această problemă, din cauza faptului că acidul din stomac are mereu tendinţa de a ajunge în esofag.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod