Sănătate. 6 cauze care favorizează bolile gingiilor



Cum recunoaştem simptomele bolilor gingivale


„Bolile gingiilor se pot dezvolta fără durere, producând doar câteva semne evidente, chiar şi în stadiile tardive ale bolii. Cu toate că simptomele bolii parodontale sunt adesea subtile, acestea există şi includ gingii care sângerează în timpul şi după periajul dentar, giingii roşii, umflate şi moi, respiraţie urât mirositoare persistentă sau gust neplăcut în gură, gingii retractate, buzunare adânci formate între gingie şi dinte, deplasarea sau pierdea dinţilor, precum şi modificări ocluzale, de muşcătura şi/sau estetică.
Chiar dacă nu observaţi niciunul din aceste simptome, nu înseamnă că boala nu există. La unele persoane aceasta se poate manifesta afectând doar anumiţi dinţi, cum ar fi molarii. Numai un dentist sau un parodontolog poate recunoaşte şi determină progresul bolii parodontale”,
adaugă dr. Andra Custura.


Cum se tratează boala parodontală?


Obiectivele principale ale tratamentului sunt reataşarea gingiei de dinte, reducerea inflamaţiei, reducerea profunzimii buzunarelor parodontale şi reducerea riscului de infecţie. Opţiunile de tratament diferă în funcţie de stadiul bolii, de modul în care aţi răspuns la unele tratamente anterioare, dar şi de starea generală de sănătate.

Opţiunile variază de la terapii non-chirurgicale, care controlează dezvoltarea bacteriilor până la intervenţii chirurgicale pentru a reface ţesuturile de susţinere.

„Pentru a preveni boala paradontală este necesar să vă periaţi dinţii de cel puţin două ori pe zi pentru înlăturarea plăcii bacteriene de la suprafaţa dinţilor, să folosiţi aţa dentară pentru înlăturarea resturilor alimentare dintre dinţi şi de sub gingie şi să vă clătiţi cu apă de gură antibacteriană.
De asemenea ar trebui să renunţaţi la fumat, să reduceţi stresul (acesta poate îngreuna lupta sistemului imunitar împotriva bacteriilor), să menţineţi o dietă echilibrată care să vă susţină sistemul imunitar şi să trataţi scrâşinirea dinţilor”,
completează dr. Andra Custura.

Cu toate acestea există persoane care deşi îşi fac periajul şi au o dietă echilibrată au o predispoziţie genetică pentru dezvoltarea unor astfel de boli. Dacă există cineva în familia dumneavoastră care suferă de boli gingivale există posibilitatea să moşteniţi şi dumneavoastră aceasta afecţiune.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgana pe 25 Ian 2017, 01:58
    bolile gingiilor

    trebuie sa mergeti la medic- clar. altfel mai puteti sa faceti gargara cu solutie trachisan, sa luati vitamine si sa ajungeti la stomatolog.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod