Dr. Oz: 5 tratamente naturale care te scapă de respiraţia urât mirositoare

Bomboanele mentolate şi apa de gură nu sunt singurele soluţii pentru a alunga halena. Încearcă şi tulpinile de ţelină care au un efect miraculos
Igiena dentară este importantă pentru sănătatea corpului. Se spune că o dantură de care nu ai grijă poate să genereze probleme în diverse alte zone ale corpului. De aceea, periajul dentar zilnic, folosirea aţei dentare şi a apei de gură cu regularitate sunt câteva dintre metodele prin care poţi să previi degradarea dinţilor tăi.

Igiena dentară este importantă pentru sănătatea corpului. Se spune că o dantură de care nu ai grijă poate să genereze probleme în diverse alte zone ale corpului.
De aceea, periajul dentar zilnic, folosirea aţei dentare şi a apei de gură cu regularitate sunt câteva dintre metodele prin care poţi să previi degradarea dinţilor tăi.

Halena sau respiraţia urât mirositoare este o problemă des întâlnită care apare atunci când dantura nu este îngrijită corespunzător. Pentru a avea o respiraţie proaspătă este important să recurgi la un detartraj o dată la 6 luni, dar şi să te speli zilnic de două ori pe dinţi, după care să foloseşti aţa dentară şi apa de gură.
Pe lângă aceste soluţii, Dr. Oz recomandă câteva tratamente naturale pe care le ai la îndemână şi poţi să le testezi:


1. Tulpinile de ţelină (apio)

Sunt o sursă bună de fibre care stimulează producerea salivei. Acest lucru va ajuta la eliminarea depunerilor de tartru care stau la baza acestei probleme jenante.


2. Ceaiul verde şi negru

Ambele combat respiraţia urât mirositoare. Sunt două băuturi naturale bogate în polifenoli, antioxidanți puternici care luptă cu bacteriile din gura ta şi împiedică depunerea tartrului pe dinţi.
Ceaiul verde este foarte eficient in eliminarea compuşilor volatili ai sulfului produşi de bacterii.


3. Guma de mestecat cu scorţişoară

Conţine aldehidă cinamică, uleiul esenţial care îi conferă aroma plăcută. Acest ulei împrospătează respiraţia, dar are şi rolul de a reduce cu 50% cantitatea de bacterii din gură.


4. Suplimentele cu ulei de peşte

Acizii graşi omega-3 din uleiul de peşte reduc inflamaţiile şi bacteriile care se formează în gură şi generează respiraţia urât mirositoare.
Dr. Oz recomandă folosirea suplimentelor cu ulei de peşte sau consumul a 2-3 porţii de peşte pe săptămână.


5. Vitamina C

Previne apariţia bolilor gingivale care favorizează respiraţia urât mirositoare. Dr. Oz recomandă consumul citricelor şi a pătrunjelului care au un conţinut ridicat de vitamina C.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod