Virgil Ianţu va lansa un album

Fostul component al trupei "The 50s", care a cântat şi cu Ştefan Bănică jr, a pregătit câteva piese şi le-e reunit într-un album pe care îl va lansa în curând.
"O aşteptare de 3 ani, o muncă de nouă luni, un moment potrivit... care se va întâmpla mâine, la 09.00, la Magic FM. Sper să fiţi alături de mine şi pasiunea mea să va bucure sufletul!", a scris Ianţu pe Facebook. 

Realizatorul TV a povestit cum a reuşit să concretizeze acest proiect şi cine sunt cei care l-au sprijinit: "În ultima vreme am comunicat prin interviuri despre ce este vorba, dar am ţinut să vă povestesc şi vouă, cu ce m-am ocupat în ultima vreme şi ce încerc să fac de acum încolo, ca de obicei, numai cu ajutorul şi suportul vostru. Da, mă refer la albumul de care multă lume mă întreba şi eu nu ştiam despre ce vorbesc oamenii ăştia.
Nu ţineam morţiş să mă afirm în această calitate, de "solist". Nu îmi doream aşa ceva... Dar timpul a trecut şi cred că acest album, de fapt, acest moment, are legătură cu starea mea. Am 42 de ani şi mi-e bine. Acasă, pe stradă, cu prietenii, pe scenă, oriunde şi cu tot ce am făcut eu în viata mea... mi-e bine. Această muzică mie îmi dă o stare de bine şi sper că binele asta să ajungă cât mai repede şi la voi. Despre idee... muzică românească. Există muzică frumoasă românească, gata scrisă pentru a fi cântată şi a fost cântată. Am început cu trecutul şi am ajuns în prezent. Reorchestratiile şi interpretarea au, din punctul meu de vedere, haz, iar dorinţa mea este să ne bucurăm de piese româneşti apărute în perioade diferite, pe care le iubim, dar care poate că ne lipsesc în ultima vreme.
George Natsis a scris orchestraţia. El a înţeles imediat ce îmi doresc de la acest album şi ne-am înţeles perfect. A făcut o treabă extraordinară pentru care îi mulţumesc!"
.

"Esenţa pieselor a rămas aceeaşi. Ele apar reîmprospătate şi prezentate într-o formă elegantă, relaxată şi cu umor, în acelaşi timp. Vorbim totuşi de swing! Da, îmi place genul şi am vrut să fac asta. Piese româneşti, swing, big band... e o încercare. Eu sunt foarte fericit cu acest album, în primul rând pentru că l-am făcut. Şi dacă mă gândesc la bucuria celor alături de care am muncit, rezultatul.... dar e mai bine să ascultaţi. Aşa cum am ascultat şi eu de Adi Despot care mi-a stat pe suflet în studio şi cu care am petrecut momente foarte faine, ce cred că se vor regăsi în interpretările pieselor.
A fost un ajutor esenţial în realizarea întregului album. Hai să zic, na... Mulţumesc Adrian! Sper că acest album, atunci când se va lansa şi îl veţi asculta, să vă placă şi să ajungă exact acolo unde i-am stabilit eu destinaţia"
, a scris el.
 
 
Ianţu a precizat că primul single va fi lansat joi, în cadrul matinalului de la postul de radio Magic FM, şi este vorba despre o piesă la care ţine foarte mult. "Este scrisă şi cântată în original de un om la care ţin enorm, care m-a ajutat în viaţă şi care a bucurat multe suflete de-a lungul timpului, inclusiv pe al meu. Având în vedere că nu a auzit piesa în această variantă, sper că joi, atunci când o vom asculta, un mic zâmbet să ajungă şi acolo în sufletul lui, mai ales că în acest moment, are mare nevoie de el.
Ce bine că eşti! Nicu Alifantis! Să vă fie bine şi vă mulţumesc!"
, a adăugat Virgil Ianţu.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 Octombrie 2013
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Violeta pe 18 Oct 2013, 02:58
    "Ce bine ca esti"

    WOW, sunt de-a dreptul impresionata cu atat mai mult cu cit cunosc piesa originala a lui Nicu Alifantis, In noua varianta este FORMIDABILA. Felicitari !!! Tuturor romanilor din Canada cred ca le-ar place s-o asculte. Adorabil !

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod