De ce e important să scoatem măselele de minte? Sfaturile specialistului

O parte dintre pacienți țin morțiș să îi păstreze, în timp ce alții renunță la ei de la primele semne de cariere. Totuși, cum e indicat să procedăm când avem probleme cu molarii de minte, mult mai celebri sub denumirea de măsele de minte?
Dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală în cadrul clinicii Art Implant ne spune care sunt puntele lor slabe și cele benefice, ca să putem alege soluția corectă. 

Indiferent cum îi denumim, măselele de minte nu au nici o legătură cu mintea, în ciuda ideii populare că o dată ce ai acești molari 3 pe arcade poți spune că ”ți-a venit mintea la cap”. Sunt doar o grupă de dinți care în 80% din cazuri se formează cu rădăcini atipice ca formă, având canale aberante și întortocheate, care nu pot fi tratate.
S-au făcut nenumărate cercetări în privința lor și s-a dovedit că ne este mai bine fără ei, decât cu ei. Mai mult, specialiștii americani au propus recent extracția mugurilor, adică a acelor săculeți din care se formează rădăcina, pentru că sunt moi și e mai puțin dureros pentru pacient”, a explicat dr. Laura Mocanu.

Potrivit specialistului Art Implant, fiind ultimul dinte care se formează, acest molar are o structură diferită de a celorlalți dinți, care îi face mai puțin rezistenți decât predecesorii lor și mai susceptibili pentru carii. 
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dan pe 8 Sep 2015, 00:00
    Dinti prea multi

    Are dreptate.Sugerez de asemenea ca femeile sa-si extirpe un ovar ca oricum au doua, iar barbatii sa renunte la un testicul din aceleasi considerente.Acestea se adauga la mai cunoscuta operare a apendicelui ca oricum mai devreme sau mai tarziu se inflameaza.As merge chiar mai departe si as zice ca in lumina articolului ar trebui de mici sa ni se scoata toti dintii din gura si sa purtam placi care nu se cariaza si pe ai caror dinti putem desena stelute sau ghiocei cu pixul

    1
    0

  • Monica pe 7 Sep 2015, 20:56
    oportunitate

    Avem nevoie de dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. - lucrati de acasa, pe calculatorul personal -Se lucreaza part-time (in timpul liber) -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Detalii, pe email : mon47ti@yahoo.com

    0
    2

  • Iulian pe 7 Sep 2015, 16:09
    molari de minte

    Cred ca ar trebui facuta o diferentiere intre molarii de minte de pe arcada superioara si cei de pa arcada inferioara. Pastrati, ultimii ar putea fi de un real folos in constructia unei punti dentare cand ceilalti molari au disparut iar osul mandibular nu permite inserarea de implanturi dentare.

    1
    0

  • vsile pe 7 Sep 2015, 13:12
    foarte corect si adevarat continutul articolului

    Sunt unul dintre aceia care au fost convinsi ca este bine sa lasi "maselele de minte" sa creasca, caci au rolul lor. Din pacate am pierdut un molar sanatos din cauza unei masele de minte, deoarece s-a dezvoltat in diametru si lungime si a dislocat molarul vecin Deci este absolut necesar sa le eliminam cat se poate de repede pentru sanatatea danturii noastre!

    4
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod