Ziua Mondiala de Prim Ajutor

Sambata, 13 septembrie, Crucea Rosie Romana marcheaza Ziua Mondiala de Prim Ajutor prin diferite activitati, pentru a creste nivelul constientizarii populatiei cu privire la necesitatea cunoasterii primului ajutor si prevenirea accidentelor.
Tema din acest an a Zilei Mondiale de Prim Ajutor este "Primul Ajutor pentru Viata" si are ca scop atragerea atentiei populatiei asupra importantei acordarii primului ajutor si cunoasterii modului corect in care se face acesta. In acest context, sute de voluntari de Cruce Rosie din toata tara vor face, sambata, demonstratii de prim ajutor, vor distribui pliante cu tehnici de acordare a primului ajutor, vor verifica tensiunea arteriala a cetatenilor. In Buzau si Suceava, filialele de Cruce Rosie vor organiza cursuri gratuite de prim ajutor pentru persoanele interesate.


Tot sambata, la ora 12.00, mai multe filiale din tara vor organiza "Lantul uman al Primului Ajutor pentru Viata". Este o actiune comuna a tuturor Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din lume, care vor face "Lantul uman" la aceeasi ora in toate colturile lumii. "Cu totii suntem mai mult sau mai putin vulnerabili, insa toti avem capacitatea de a invata si a acorda primul ajutor pentru a salva o viata", acesta este mesajul Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Primului Ajutor.


Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 132 de ani in acordarea primului ajutor de baza si in pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie. Primul curs "de bandaje" a fost organizat in 1877, in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. De atunci, mii de persoane au absolvit cursuri de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Rosie. In anul 2007, Crucea Rosie Romana a acordat asistenta premedicala unui numar de peste 5.000 de persoane. Peste 2.500 de persoane au absolvit cursurile de prim ajutor si mai mult de 1000 de persoane au participat la cursurile de surori voluntare de cruce rosie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod