O relatie noua? Nu, multumesc!

Ai iesit dintr-o relatie nu tocmai reusita? Ti-e teama de o noua implicare si te intrebi la ce anume ti-ar folosi o noua relatie? Descopera ce te tine pe loc si care dintre sfaturile de mai jos functioneaza in cazul tau.
Esti intre doua relatii sau cel putin dupa una care te-a facut serios sa te gandesti daca iti e de vreun folos sa fii impreuna cu cineva. Poate ai fost foarte ranita sau poate doar dezamagita. Poate in acest moment te uiti in trecut ca la o perioada in care relatia nu ti-a insemnat suport, ci dimpotriva, si mai multe eforturi din partea ta.

Acum insa nu e vorba de ce a fost, ci de faptul ca iti dai seama ca zilele trec si tu, in continuare, nu esti pregatita pentru o noua relatie, sau pentru a iesi macar sa vezi care mai e mersul lucrurilor printre oamenii singuri. Ca sa treci peste, e bine sa iti dai mai intai seama ce te tine pe loc acum si care sunt lucrurile pe care trebuie sa le securizezi in sufletul tau pentru a putea trece mai departe.


Inca mai tii la fostul

Daca te gandesti inca deseori la el, iti imaginezi ca ati putea fi din nou impreuna sau ai prieteni carora inca nu le-ai spus ca v-ati despartit, atunci va fi destul de greu sa te gandesti la o noua relatie, atata timp cat psihologic tu inca esti in fosta.
Asa ca e timpul sa iti sufleci manecile si sa faci curat in trecut, chiar cu riscul de a face alergie la praf. Sentimentele tale sunt prezente si trebuie sa le accepti. Insa, daca relatia ta s-a terminat cand nu mai avea nicio sansa, poate e momentul sa privesti lucrurile cu intelepciune si sa iti asumi realitatea asa cum este, nu cum ti-ai dori sa fie. Nu e usor. Dar iti va da dreptul de a trai.


Ai ramas prea mult in relatia trecuta, desi nu mai erai implicata

Din mila, din neputinta de a spune nu, ai pierdut mult timp intr-o relatie in care nu mai erai implicata. Poate erai prietena buna cu fostul tau iubit si ai lasat dragostea deoparte pentru a nu-i pierde prietenia sau poate lucrurile devenisera prea complicate pentru a putea sa lasi totul dintr-odata si ai avut nevoie de timp. Astfel de perioade obosesc si chiar epuizeaza, pentru ca, in mod fals, ramai unde nu ai vrea sa fii.
Si e posibil ca in acest moment sa te simti obosita sa mai dai, fara dorinta sa mai primesti, inerta si autosuficienta. Ei bine, e doar o stare.

Nu o privi ca pe ceva permanent, pentru a nu te plafona in rutina zilnica, din care te poti trezi peste 10 ani, mult mai deprimata si cu mult mai putine sanse de a lua lucrurile de la capat cu entuziasm. Daca te simti obosita, nimeni nu te obliga sa iei lucrurile altfel decat incet, in ritmul tau. Incepe prin a cunoaste oameni, a relationa chiar superficial. La timpul potrivit vei cunoaste si persoana care sa iti starneasca curiozitatea de a trece de asta.


Te-ai lasat folosita, crezand ca iti vei cumpara dragostea

Ai avut un prieten la care inca mai tii, dar stii ca e o relatie inutila. Ai dat tot ce ai putut si inca ceva in plus, si nu prea ai primit nimic in schimb. Poate doar sentimentul ca ceea ce poti tu sa oferi nu e suficient.
In acest caz, nu lasa resentimentele sa te copleseasca. Poate fostul tau prieten e doar o persoana vulnerabila, care masoara iubirea in lucruri si a dorit sa iti confirme faptul ca poate fi iubit cerand tot ce putea de la tine. E mai trist pentru el decat pentru tine, deoarece tu ai pierdut niste lucruri, el insa inca nu stie ce e iubirea. Indreapta-ti atentia catre o relatie egala si incepe acest lucru prin a lucra cu tine si cu autostima, pentru a-ti da voie sa ai incredere in tine ca poti fi iubita pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce dai.


Ai dat totul, iar increderea ti-a fost tradata

Se mai intampla. Oamenii mint din diferite motive si probabil ca tu ai aflat si motivele pentru care ai fost mintita, daca ti s-a intamplat asta. Insa, acum e timpul sa treci mai departe. Daca un om ne minte, nu inseamna ca oamenii sunt mincinosi. Nu generaliza, pentru ca te limitezi pe tine, nicidecum lumea in care traiesti.


Esti un om ok si lasa-i pe ceilalti sa te vada asa cum esti, nu ca pe o ciudata cu prejudecati si lentile colorate, privind lumea doar asa cum are ea chef, pentru a-si confirma teoriile. Da, e posibil ca si viitoarea relatie sa fie un esec. Insa nu poti sti pana nu incerci sa ii dai o sansa. Gandeste-te ca tu insemni jumatate din posibila relatie.

Daca esti in aceeasi "oala" cu multe dintre noi, hai sa discutam despre acest subiect pana il epuizam si sa gasim solutii care ne-ar ajuta sa mergem mai departe. Posteaza-ti comentariul mai jos!
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marta pe 3 Mai 2009, 11:15
    IUBIRI

    dupa o relatie serioasa am vrut sa trec peste gustul amar cu care ramasesem cautand tot felul d iesirisi relatii-ce a urmat a fost dezastru: am dat numai peste tipi care ma vroiau in pat....si atat.A fost o perioada urata pana cand am spus suficient....acum am multe luni d cand nu am mai fost cu nimeni si efectiv nici nu simt nevoia,m-am inchis in mine,mi-am dublat sau chiar triplat programul d munk inkt sa nu mai stiu d nimeni si nimic.Dar sunt momente in care ma intreb kt va mai dura aceasta situatie...cine stie...mult oricum,mai ales pt k nu vrea sa schimb nimic ink.

    0
    0

  • Vali pe 29 Oct 2008, 14:55

    Variantele problemei precum si solutiile expuse sunt foarte reale, mi-ar fi placut o detaliere ampla pentru fiecare caz, cu exemplificari prin intamplari cu personaje, pentru o vizuailzare mai buna.

    0
    0

  • alina pe 29 Oct 2008, 10:50
    aliss

    Da, articolul este ok. Este mult adevar in el.

    0
    0

  • ramona pe 20 Sep 2008, 00:24
    Ranile cauzate de iubire

    In ceea ce spui ai dreptate, insa e foarte greu sa treci peste o persoana din asta, insa se poate ce nu ne omoara ne face mai puternici. Ranile cauzate de iubire se vindeca tot cu iubire.

    1
    0

  • Dana pe 19 Sep 2008, 21:15
    Relatiile mele dezastruoase

    Nu ma dumiresc. Sunt dupa o relatie care s-a sfarsit nu stiu cand, nu stiu de ce. Dar ce nu inteleg e de ce toate relatiile mele sfarsesc la fel. Incep prin a fi iubita, adorata (vad asta din reactia lor) si apoi sunt lasata fara cuvinte. Cum sa am curajul sa mai incep ceva?

    0
    0

  • taisha pe 16 Sep 2008, 17:44
    poate asa e...

    frumos comentarilu tau...si cred ca e adevrata...dar e si o pb.iubirea nu vine asa usor...trebuie rabadre ca sa o gasesti si sa fii sigur de sentimentele tale,pt. ca esec dupa esec nu cred ca duce niciunde,decat la decadere...asa k.parerea mea este ca trebuie sa nu ne grabim ci sa stim sa ast.pt. ca atunci cand vine adevarata iubire sa stim care e,si sa fim pregatiti sa oferim totul!

    0
    0

  • CORA pe 16 Sep 2008, 12:15

    Trebuie sa intelegeti ca orgoliul nu face loc iubirii. Nu poti fi orgolios fata de cel/cea pe care il/o iubesti. Vorbesc de dragostea adevarata. Nu-ti reversi ura asupra persoanei iubite si asta pentru ca nu exista ura. Exista iubire. Daca insa te complaci in a accepta un sorogat de iubire sau iluzia ca esti iubit... atunci vei suferi. Si, iertat sa-mi fie, meriti sa suferi, cel putin pana te trezesti la realitate. Problema este ca atunci cand te trezesti din cosmar, constati ca esti ranit; si in loc sa-ti cauti vindecarea in singurul mod posibil: prin iubire - incepi sa fugi de ea, sa cauti vindecarea in singuratate. Si va trece multa vreme pana sa constati ca singuratatea nu vindeca. Nici timpul nu vindeca. Doar iubirea adevarata vindeca. Asa ca nu renuntati la speranta de a o gasi, renuntati la surogate si la Singuratate si porniti in cautarea iubirii. Eu asa am facut... si functioneaza

    0
    0

  • elena pe 15 Sep 2008, 15:43
    avanti

    e nevoie in viata sa fii puternica, optimista... viata merge inainte... dar nu mai putem avea incredere in tot ce zboara. Nu sunt de acord ca femeia da totul... cele care se simt in inferioritate si nu stiu sa razbata in viata... le este teama de necunoscut... daca esti independenta si stii ce poti nu te afecteaza nimic... doar ramai cu un gust amar... femeia trebuie sa fie tot timpul atragatoare... cocheta si ea sa fie number one intr-o relatie iar el sa simta ca e dorit si respectat... RESPECT, TOLERANZA SI IUBIRE. Elena

    0
    0

  • floryyy pe 15 Sep 2008, 13:40
    frumoase cuvinte

    frumoase si corecte cuvinte intr-un articol care m-a facut sa imi dau seama ca o femeie este in stare sa dea tot ce are ca sa cumpere un gram de iubire... sunt multe femei care se zbat pentru cine nu merita... sunt multi oameni care nu stiu sa aprecieze si calca in picioare increderea altora... asa e viata... mai astept sa citesc articole de genul asta... numai bine tuturor

    0
    0

  • DANIELA pe 14 Sep 2008, 12:39
    VIATA

    SUPER ARTICOL. IMI PARE BINE CA AM GASIT ACESTE CUVINTE INTR-UN ARTICOL.SURPRIZA:PARCA SUNT EU FARA CURAJ SI CU TEAMA IN SUFLET CA DOAR SUNT FOLOSITA.IMI PARE RAU CA RECUNOSC ,DAR, ASA MA SIMT.POATE ESTE DOAR O PARERE GRESITA ,DAR SCUZATI-MA EU NU VAD FAMILII CARE SA FIE FOARTE FERICITE SAU SA RELATIONEZE PERFECT.BARBATII NU STIU CUM SA SCAPE DE MICILE GRIJI COTIDIENE(CURATENIE,FACUT PIATA ,HAINE DE SPALAT SU CELE DE CALCAT ,ETC.)IAR FEMEILE VESNIC CU NERVI SI CU TREBURI NETERMINATE . POATE TIMPUL NU NE MAI AJUTA, NU NE MAI PASA DE OMUL DE LANGA NOI DECAT DACA .....( NE CUMPARA ,NE ADUCE BANI) SI GATA ,TOTUL SE REZUMA LA BANI. NE-AM INVATA SA TOT CEREM,DAR NIMIC IN SCHIMB :TANDRETE, RESPECT ,DE IUBIRE NICI NU MAI VORBESC,POATE DOAR SEX SI ATAT. DESPRE COPII NICI NU MAI VORBESC.COPII MAI NEEDUCATI CA IN ACESTA PERIOADA NICI CA AM MAI VAZUT.ASTA ESTE LIPSA CELOR DOI PARINTI .GRIJA CADE NUMAI IN CARCA MAMELOR .DE UNDE ATAT TIMP? IMI PARE RAU DAR ASTA ESTE REALITATEA CRUDA. CU RESPECT, PS. MAI SCRIETI ASTFEL DE ARTICOLE,POATE CITITE FIIND NE MAI EDUCAM SI MAI ALES RESPACTAM OMUL DE LANGA NOI. TOATE CELE BUNE

    1
    0

  • lacra pe 13 Sep 2008, 22:42
    e greu

    E atat de greu sa rezolvi ceva ce pare imosibil de rezolvat. Sentimentele nu se pot controla, pur si simplu ajungi sa iti placa de o persoana si sa nu o poti scoate din suflet. Si cum dragostea e oarba si de multe ori nu se vad defectele persoanei la care tinem, vom persevera in iubirea pentru ea. Vom fi raniti sentimental si ne va fi greu sa incepem o relatie noua din frica esecului. Uneori lucrurile se indreapta de la sine ,probabil si datorita timpului insa cel mai important e sa nu disperam. Trebuie sa ne recapatam increderea in noi insine si sa mergem mai departe. Am cunoscut persoane care au incercat sa isi gaseasca un iubit dupa scurt timp de la fostul, insa nefiind pregatite au intampinat un esec si apoi altul si etc. E recomandat sa ne uitam in trecut si sa vedem unde s-a gresit si sa reparam. Ne luam un timp de ragaz, maturam ramasitele trecutului si apoi incepem cu adevarat vanatoarea. Si cu siguranta va veni si succesul. Nu e bine nici sa stam cu carabina incarcata si sa asteptam leul cel mare sa il vanam, vom constata ca anii trec si noi tot la primul glont vom fi. Trebuie sa dam Cezarului ce e a Cezarului, sa dam tineretii juvenilitatea, naivitatea si timpul liber pentru distractie si bunadispozitie.

    1
    0

  • Laura pe 13 Sep 2008, 20:21
    corect

    Asa este. Am avut o relatie care s-a terminat urat acum vreo 4 luni. In incercarea de a avea o noua relatie, era ceva care ma retinea. Mi-am dat seama ca cel mai bine pt mine in momentul asta este sa fiu singura, ca sa ma simt din nou bine cu mine insami si sa las cu adevarat in spate tot ce s-a intamplat. Cel de care m-am despartit acum tocmai pentru ca nu vroiam o relatie nu a inteles asta. Dar e important sa stii ca te poti darui intr-o relatie 100%, pt ca altfel ambii parteneri si-ar pierde timpul.

    0
    0

  • elena pe 13 Sep 2008, 16:33
    nedumerire

    nu stiu cat are legatura problema mea cu subiectul propus, dar vreau macar sa incerc sa aflu o alta parere. sunt implicata intr-o relatie, in care iubitul meu este foarte orgolios, si de cele mai multe ori las de la mine ca sa nu ne certam sau sa discutam mai aprins. M-a mintit in legatura cu niste probleme de ale lui, l-am iertat, pentru ca era prima data cand a facut asta. I-am spus sa faca ceva ca sa pot capata incredere din nou in el si a spus ca va face ceva in privinta asta. Problema e ca simt uneori ca isi varsa asupra mea o ura inexplicabila, si nici el nu a gasit un raspuns concret. Sincer, uneori nici nu mai stiu daca ma iubeste sau nu. Si il iubesc foarte mult si nu vreau sa renunt la el. Un sfat, ce sa fac, ca sa ne fie amandurora mai bine. Multumesc!

    0
    0

  • adelinne pe 13 Sep 2008, 11:20

    ..interesant articolul..ma regasesc in fiecare paragraf al lui...sunt in aceeasi situatie...sunt prinsa in trecut si nu vreau sa ies din el..ma rog..din relatia din trecut...mai sper la ceva bun...in subconstientul meu realizez ca nu va merge...dar nu'l pot uita pe fostul..cu toate ca el mi'a gresit enorm...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod