Vaccinul impotriva cancerului la san testat cu succes

Noul vaccin impotriva cancerului la san testat pe soareci a fost un adevarat succes. Vaccinul stimuleaza sistemul iminutar al organismului sa combata substantele canceroase reusind astfel sa elimine in totalitate tumoarea.
Cercetatorii de la Wayne State University din Michigan care au efectuat studiul si l-au publicat in revista "Cancer Research" sustin ca  vaccinul ar putea fi folosit si in prevenirea dezvoltarii incipiente a tumorilor canceroase.

Cancerul este provocat de excesul unor proteine denumite receptori HER2. Acestia se gasesc chiar si in celulele sanatoase ale sanilor si favorizeaza dezvoltarea tumorilor. Unele celule contin insa un exces de receptori HER2 si se declanseaza tumori foarte agresive care nu raspund la niciun tip de tratament existent.
Se pare inca ca noul vaccin este eficient si in cazul acestora.

In testele efectuate pe soareci, cercetatorii au utilizat stimularea electrica, pentru a transmite substanta injectata. Aceasta, odata imprastiata in muschi, a produs o cantitate mare de HER2 care a declansat reactia sistemului imunitar ajutand organismul sa infrunte boala. "Pentru ca raspunsul sistemului imunitar la HER2 a fost foarte puternic, acest vaccin poate deveni solutia pentru toate femeile al caror tip de cancer nu cedeaza la tratamentele deja existente" a declarat profesorul Wei Wei-Zen.

"Rezultatele acestui studiu sunt promitatoare, dar vaccinul a fost testat doar pe soareci, asadar nu stim daca efectul va fi pozitiv si-n cazul utilizarii de catre femei" a tinut sa precizeze Sarah Rawlings, medic la Breackthrough Breast Cancer.

Sursa: www.salute.agi.it
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod