Unii oameni sunt "programati" genetic sa nu se ingrase

Facebook Twitter Comenteaza
De ce unele persoane nu se ingrasa? Aceasta este o intrebare la care si medicii isi doresc raspunsuri. Potrivit BBC, un studiu efectuat de curand in Marea Britanie a evidentiat faptul ca unii oameni pur si simplu sunt programati gentic sa nu se ingrase. Studiul a implicat 10 voluntari care au consumat cantitati imense de calorii timp de patru saptamani, ajungand pana la 3500 de calorii pe zi in cazul femeilor si 5000 in cazul barbatilor.

Cu toate acestea, nici unul dntre voluntari nu s-a ingrasat mai mult de 4,5 kilograme.


"Astfel de persoane isi pastreaza greutatea constanta pentru ca ei nici macar nu isi doresc sa manance. Nu sunt nevoiti sa se lupte continuu cu dorinta de a manca si cu propria vointa." a declarat Prof. Jane Wardle, unul dintre medicii participanti in cadrul studiului.

In timp ce caloriile in exces pot conduce la depunerea de grasime in cazul multor persoane, unul dintre voluntari a sfidat conventiile, cantarind mai mult cu 4,5 kg, dar fara ca aspectul sau sa se fi schimbat. In locul grasimii, caloriile s-au transformat in masa musculara in timp ce metabolismul voluntarului a crescut cu 30%.
Acesta ar putea fi inca unul dintre motivele petru care unii oameni par sa manance orice fara sa se ingrase, spun specialistii.

Un studiu asemanator a fost realizat intr-un penitenciar din Statele Unite, in 1967, de catre medicul Ethan Sims. Acesta i-a convins pe unii detinuti sa manance cat mai mult, pentru a se ingrasa cu cateva kilograme, oferindu-le drept rasplata scaderea pedepsei. Unii dintre ei nu au reusit sa acumuleze cele cateva kilograme in plus, desi au consumat pana la 10.000 de calorii pe zi.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod