masca de protectie Covid-19

Studiu: Purtarea a două măști suprapuse, cea mai eficientă metodă de protejare împotriva Covid-19

Masca este în prezent una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva virusului Covid-19. Acesta trebuie purtată în mod corect, pentru a acoperi atât nasul cât și gura, conform indicațiilor oferite de autorități.

O echipă de experți din SUA a realizat un studiu conform căruia purtarea a două măști suprapuse îmbunătățește substanțial protejarea împotriva contactării noului coronavirus. Cercetătorii au stabilit că măștile suprapuse pot reduce expunerea la aerosoli infecțioși cu până la 95%. Aceștia au demonstrat că măștile medicale nu oferă întotdeauna o protecție completă, deoarece aerul poate pătrunde prin jurul marginilor, se arată în studiul CDC, realizat folosind manechine echipate cu diferite tipuri de măști.Consilierul medical principal al lui Joe Biden, Anthony Fauci, a recomandat purtea unei măști duble pentru a spori protecția împotriva virusului periculos. "Dacă te face să te simți mai bine să porți două măști... de ce nu ai face-o?" a spus Anthony Fauci în timpul unui interviu pentru Washington Post Live la începutul lunii februarie.

Totodată, oamenii de știință au mai prezentat și o altă variantă de luat în calcul. Aceea de a înoda capetele măștii pe după ureche pentru a o aduce cât mai aproape de față.
Ajustarea în acest mod a măștii medicinale ar putea reduce expunerea purtătorului la aerosoli cu mai mult de 90%.

Cum poți eficientiza masca de protecție


Studiul a relevat faptul că o mască fără noduri suplimenTare a blocat doar 42% din particulele de aer provenite dintr-o tuse simulată, în timp ce o mască strânsă cu bucle după urechi a blocat 44,3%. În plus, când manechinul care purta două măști suprapuse a tușit spre un altul, s-a redus expunerea la particulele de aer cu 82,2%.

Citește continuarea pe divahair.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod