Studiu. Câtă mișcare trebuie să faci zilnic ca să trăiești 90 de ani

Studiu. Câtă mișcare trebuie să faci zilnic ca să trăiești 90 de ani

Deși cei mai mulți dintre noi nu suntem mari împătimiți ai exercițiilor fizice, nu putem nega faptul că activitatea fizică are numeroase beneficii pentru sănătate.
Demonstrând cât este de important să facem mișcare, un nou studiu a descoperit care este durată optimă de timp pentru a face sport zilnic. Aceasta a fost asociată cu cele mai mari șanse de a trăi până la vârsta de 90 de ani.

Studiul, publicat online în Journal of Epidemiology & Community Health, a descoperit că 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi ne pot ajuta să trăim mai mult.

Dar vestea bună este aceea că o oră este nivelul maxim, nu minim, care ne poate ajuta să atingem vârsta de 90 de ani. 

În timp ce activitatea fizică a fost asociată cu creșterea speranței de viață în cazul ambelor sexe, cercetătorii au descoperit că în cazul bărbaților, cu cât petrec mai mult timp făcând mișcare, cu atât le cresc șansele de a atinge o vârstă mai înaintată.
Dar acest lucru nu este valabil și în cazul femeilor. Cele 60 de minute de activitate fizică pe zi fiind necesarul ideal pentru femei.

Speranța de viață a crescut de-a lungul deceniilor, dar în prezent a atins un platou sau chiar a început să scadă, în special în numeroase țări dezvoltate din lume.

Obezitatea și nivelul scăzut de activitate fizică sunt considerate cauzele acestei stagnări. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să analizeze datele a peste 120.000 de femei și bărbați din Olanda, cu vârste cuprinse între 55 și 69 de ani, care au început să fie monitorizați încă din anul 1986.
Participanții la studiu și nivelul lor de activitate fizică au fost monitorizați până la moartea lor sau până la împlinirea vârstei de 90 de ani, acolo unde era cazul.

Cele 60 de minute de activitate fizică pe zi nu ar trebui să sune intimidant. De fapt, este mai ușor să atingi această țintă decât te-ai fi gândit. Aceste activități pot include grădinărit, curățenie, plimbarea câinelui, mersul pe bicicletă, plimbări prin parc, înotul sau varianta clasică de mers la sală. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod