Studiu: adolescenții fac la fel de multă mișcare ca și persoanele de 60 de ani

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Exercițiile fizice previn multe afecțiuni cronice, dar se pare că sedentarismul este mai extins decât se credea. Un nou studiu arată că adolescenții au un nivel de activitate fizică similar cu al persoanelor de 60 de ani, ceea ce i-ar putea expune unor riscuri grave.
Recomandarea medicilor este de cel puțin 2,5 ore de activitate fizică la nivel de săptămână. Din păcate numai unul din 5 adulți respectă această regulă. În lipsa mișcării riscul de diabet, depresie, accident vascular cerebral, boli cardiace și cancer poate crește alarmant.
Deși se cunoștea tendința adulților spre sedentarism, un nou studiu demonstrează că nici adolescenții nu sunt mai activi. Numai 3 din 10 liceeni fac mișcare cel puțin 60 de minute pe zi. Astfel, se pare că sedentarismul începe să se manifeste din ce în ce mai devreme și activitatea fizică este în continuă scădere chiar și în cazul adolescenților.

 
Mișcarea în cadrul diferitelor grupe de vârstă

O echipă de cercetători de la Școala de Medicină John Hopkins Bloomberg din Baltimore a examinat nivelul de activitate fizică pentru mai multe vârste. De asemenea, s-a observat și în ce moment al zilei sunt efectuate exercițiile, cât de intense sunt activitățile și diferențele legate de sex în ceea ce privește modul de realizare a mișcărilor.
Autorul studiului a fost dr.
Vadim Zipunnikov, profesor de biostatistică. Împreună cu ceilalți colegi acesta a examinat 12.525 de participanți, care au purtat dispozitive speciale de monitorizare timp de 7 zile consecutive, pe care puteau să le scoată numai când făceau duș sau când mergeau la culcare. Dispozitivele au măsurat durata intervalelor de sedentarism și cât durau exercițiile fizice. Participanții au fost împărțiți pe grupe de vârstă și anume: copii (6-11 ani), adolescenți (12-19 ani), adulți tineri (20-29 de ani), adulți de vârsta a doua (31-59 de ani), adulți seniori (60-84 de ani).
49% dintre participanți au fost bărbați și 51% femei.

 
Adolescenții și seniorii, mult mai inactivi, cu tendință pronunțată spre sedentarism

În ansamblu bărbații au avut tendința de a fi mai activi decât femeile, în special în ceea ce privește exercițiile fizice de intensitate ridicată.
După vârsta a doua, însă, nivelul de activitate fizică pentru bărbați scade brusc față de femei. În grupa de vârstă de peste 60 de ani, bărbații sunt mult mai sedentari decât femeile și exercițiile pe care le aleg ocazional sunt de o intensitate mai redusă decât cele practicate de femei.
Cercetătorii au identificat o tendință de creștere a nivelului de activitate fizică într-un singur grup: cel al adulților tineri, între 20 și 29 de ani.
Aceste persoane depășesc de regulă totalul de ore recomandat la nivel de săptămână și efectuează exercițiile mai ales dimineața.

 
În mod surprinzător oamenii de știință au descoperit că adolescenții sunt grupul cu cele mai mari riscuri pentru sănătate

Adolescenții au manifestat o tendință accentuată spre lipsa de mișcare, fiind uneori la fel de sedentari ca și adulții seniori. Studiul este foarte important mai ales în contextul creșterii constante a numărului de cazuri de obezitate infantilă și în rândul adolescenților.
„Nivelul de activitate pentru adolescenți este extrem de scăzut, iar în jurul vârstei de 19 ani devine comparabil cu totalul de exerciții pentru o persoană de 60 de ani.
Pentru copiii care merg la școală intervalul în care pot face mișcare se situează de obicei între 14 și 18, dar întrebarea este dacă modul de organizare ar trebui schimbat pentru a prioritiza exercițiile fizice”
, a spus dr. Zipunnikov.
Acest studiu a confirmat că adolescenții nu întrunesc recomandările legate de intervalul de mișcare. „Campaniile direcționate spre eliminarea sedentarismului s-au focalizat pe exercițiile fizice de intensitare crescută, dar studiul nostru arată că trebuie luate în calcul și alte criterii cum ar fi momentul zilei în care se face mișcare și reducerea treptată a sedentarismului prin creșterea lentă a intensității exercițiilor”, potrivit dr. Zipunnikov.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?