Starile de greata in sarcina indica un bebelus mai inteligent


Femeile care intampina stari de greata accentuate la inceputul sarcinii, au sanse mai mari sa nasca copii mai inteligenti.
Starile de greata de la inceputul sarcinii pot fi un semn ca bebelusul dezvolta un IQ ridicat, conform unui nou studiu.

Aproximativ patru din cinci femei insarcinate sufera de stari de greata in decursul diminetii. Desi aceste stari nu sunt inca pe deplin intelese, unii specialisti cred ca sunt provocate de fluxul de hormoni eliberati pentru a proteja placenta si fatul.

Studiile efectuate anterior au sugerat ca aceste stari indica o sarcina sanatoasa si sunt asociate cu un risc scazut de afectiuni ale inimii la bebelus si un risc scazut de avort spontan.

Cercetatorii de la un spital pentru copii din Toronto cred ca starea de greata mai poate fi asociata si cu dezvoltarea creierului la fat.
Studiul a fost efectuat un numar de 121 de femei insarcinate. 30 dintre participante nu prezentau senzatie de rau dimineata, in timp ce restul femeilor insarcinate aveau simptome precum oboseala, stare de voma si greata. Apoi, echipa de cercetatori a supus copiii unor teste de inteligenta si comportament, la varsta de trei si sapte ani. Copiii ai caror mame au intampinat aceste simptome, au inregistrat rezultate mai bune la testele de inteligenta.

Sursa: DailyMail

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DENISA pe 14 Mai 2009, 20:43
    FOARTE INTERESANT

    FOARTE BUN ARTICOL

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;