1 din 4 pacienti sufera de osteoporoza

In urma programului de informare si educare despre riscurile osteoporozei, din perioada 27-29 aprilie, 1 din 4 pacienti au fost diagnosticati cu osteoporoza.
In doar trei zile cat a durat campania, au fost distribuite 35.000 de brosuri informative despre osteoporoza si peste 4.000 de pacienti au fost consultati. Rezultatele campaniei au aratat ca numarul de pacienti interesati a crescut cu 124% fata de 2008. In urma testelor realizate cu ultrasonograful ahilian, pentru determinarea riscului de osteoporoza, 1046 de pacienti au fost diagnosticati cu osteoporoza si li s-a recomandat o consultatie specializata.

"Din ce in ce mai multi pacienti beneficiaza de campania de informare despre riscurile osteoporozei.
Fata de anul trecut, anul acesta avem o crestere de 124% a numarului pacientilor interesati de riscurile osteoporozei. Rezultatele obtinute in urma campaniei ne arata ca 1 din 4 pacienti consultati sufera de osteoporoza, iar acest lucru ne dovedeste cat de important este sa continuam sa prevenim aparitia osteoporozei prin programe de informare despre riscurile acestei boli"
, declara Alice David, Senior Brand Manager Pharma Sensiblu.

Campania de informare si prevenire a osteoporozei s-a desfasurat 12 farmacii Sensiblu din Bucuresti si din tara: Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Bacau, Constanta, Craiova, Timisoara, Oradea, Cluj, iar in Brasov au fost cei mai multi pacienti interesati sa consulte medicul aflat in farmacie.


In momentul de fata osteoporoza afecteaza aproximativ 50 de milioane de femei in lume. La fiecare 30 de secunde, o persoana de pe teritoriul UE, sufera de o fractura osteoporotica iar incidenta acestei boli tinde sa se dubleze in urmatorii 25 de ani. Statisticile arata de asemenea ca in jur de 40% dintre femei si 15% dintre barbatii de varsta medie vor suferi o fractura osteoporotica in cursul vietii lor.

Intelegerea masurilor de prevenire a osteoporozei poate reduce riscul aparitiei fracturilor si al fragilitatii sistemului osos, asigurand o viata mai sanatoasa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod