Primul Simpozion National de Chirurgie Robotica din Romania

In perioada 11-12 iunie, in Bucuresti, are loc primul Simpozion National de Chirurgie Robotica, organizat sub egida Academiei de Stiinte Medicale, Sectia Chirurgie Clinica.
"Suntem onorati sa organizam acest simpozion si sa avem alaturi de noi colegi din tara si strainatate care vor prezenta experienta lor cu aceasta tehnologie relativ noua, chirurgia robotica. Dorim ca aceasta manifestare stiintifica sa ofere participantilor un cadru adecvat si un bun prilej pentru schimbul de informatii profesionale in acest domeniu de viitor al medicinei," declara prof. dr. Irinel Popescu, Presedintele Simpozionului si Directorul Centrului de Chirurgie Generalasi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Printre vorbitori se numera reprezentanti ai lumii medicale din Romania, precum prof.
dr. Irinel Popescu, coordonatorul programului de chirurgie robotica din cadrul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Mircea Beuran, Spitalul de Urgenta Floreasca si prof. dr. Mihai Lucan, directorul Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj. De asemenea, vor participa si invitati speciali din regiune si anume prof. dr. Grigor Gortchev , Universitatea de Medicina din Plevna, Bulgaria, dr. Vasilis Poulakis, Athens Medical Center-Doctor's Hospital, Atena, membri ai Academiei de Stiinte Medicale precum si reputati chirurgi din centrele universitare din tara.

Principalele subiecte abordate vor fi indicatiile si aplicatiile chirurgiei robotice in chirurgia generala, urologie, ginecologie si oncologie, fiecare dintre reputatii vorbitori urmand sa prezinte cazuistica si rezultatele programelor de chirurgie robotica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod