Fonduri nerambursabile pentru sanatate

70 de proiecte in sectoare prioritare, precum sanatatea, vor beneficia de 98,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile, alocate prin intermediul Mecanismului Financiar SEE (Granturile SEE) si al Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene).
Prin intermediul celor doua programe, Granturile norvegiene si Granturile SEE, statele din Spatiul Economic European SEE-EFTA, respectiv Norvegia, Liechteinstein si Islanda, aloca Romaniei asistenta financiara nerambursabila in valoare totala de 98,5 milioane pe perioada
2007-2009 pentru finantarea de proiecte in sectoare cheie pentru dezvoltarea sociala si economica a tarii, cum ar fi mediu, eficienta energetica, productie sustenabila, sanatate si protectia copilului, conservarea patrimoniului cultural si dezvoltarea resurselor umane.

In cadrul Programului Norvegian de Cooperare pentru Romania, finantat de Norvegia, au fost aprobate 30 de proiecte bilaterale.
Programul a fost initiat ca parte a Acordului de Extindere a Spatiului Economic European, in scopul sprijinirii cresterii economice si dezvoltarii sustenabile si
a consolidarii relatilor bilaterale dintre Romania si Regatul Norvegiei. Valoarea totala a fondurilor se ridica la 48 de milioane de euro. Fondurile sunt alocate pentru trei tipuri de proiecte: sprijin pentru deplasari, sprijin pentru pregatirea de proiecte si proiecte individuale. Cele patru domenii prioritare cuprinse in program sunt mediu, eficienta energetica, productie sustenabila si sanatate.
Programul are drept cerinta obligativitatea dezvoltarii unui parteneriat intre entitati din Norvegia si entitati din Romania.

Termenul limita pentru implementarea tuturor proiectelor aprobate este 30 aprilie 2011.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ani pe 13 Iun 2009, 15:44
    proiecte

    AS DORI SA INFINTEZ UN CAMIN DE BATRANI.EXISTA FONDURIN SI PENTRU ASA CEVA?

    0
    2

  • SIMONA pe 12 Iun 2009, 16:54
    PROIECTE

    AS VREA SA STIU MAI MULTE DESPRE ACESTE PROIECTE MA INTERESEAZA UN CENTRU DE ZI PENTRU CENTRU PENTRU PERSOANE CU DIZABILITATI VA ROG SA IMI TRIMITETI MAI MULTE DETALII LA ADRESA han_simona@yahoo.com

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod