Prima banca de celule stem din Bucuresti

La mai putin de un an de la infiintarea primei banci private de celule stem de la noi care a aparut la Cluj, iata ca mamicile care doresc sa recolteze sange placentar la nasterea copilului pot sa-l depoziteze si Bucuresti.
Astazi s-a lansat prima banca de celule stem din Bucuresti, apartinand companiei Cord Blood Center si care va functiona de luna viitoare.

"Daca o familie alege sa-si depoziteze sangele copilului pentru folosirea lui in scop propriu inseamna ca detine drept de proprietate asupra ceea ce se depoziteaza si discutam despre o banca privata. In ceea ce priveste bancile publice, acestea ofera posibilitatea mamicilor de a dona sangele placentar care apoi va fi procesat si stocat, aparand intr-un registru public si fiind oferit gratuit unui potential primitor", explica dr.
Sergiu Habago, director pe Romania al Cord Blood Center, firma care a adus aceasta procedura in Romania.

Sangele placentar se recolteaza la nasterea copilului din cordonul ombilical, dureaza aproximativ 30 de secunde si nu prezinta niciun pericol pentru copil si mama. Posibilitatile promitatoare oferite de utilizarea celulelor stem in aproximativ 70 de boli dintre cele mai grave (majoritatea mortale) sunt date de proprietatile lor de a se transforma in diferite celule adulte perfect functionale si de a inlocui celulele bolnave cu unele sanatoase.

Contact: Soseaua Avram Iancu, 30 D, Otopeni, judetul Ilfov.

Get the Flash Player to see this player.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 3 Apr 2009, 12:48
    felicitari

    Felicitari! sa dea Bunul Dumnezeu ca, cu ajutorul acestor banci sa putem sa salvam mai multe vieti.Sincer si eu as vrea sa depun la banca CELULE STEM, sunt insarcinata in 7luni dar nu-mi permit sa dau 3200lei pt recoltare...imi pare nespus de rau.Va pup, Cristina

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod