Nutella risca sa fie scoasa in afara legii

Facebook Twitter Comenteaza
Nutella risca sa fie scoasa in afara legii

Crema de ciocolata Nutella de la Ferrero a intrat in vizorul Uniunii Europene din cauza ca are prea multe grasimi si zahar, potrivit publicatiei ItalyMag.

 

Parlamentul European a aprobat o masura care prevede ca produsele procesate sa prezinte clar pe ambalaj continutul corect de grasimi, zahar si sare, mai detaliat decat in prezent. Intiativa vine in sprijinul luptei de combatere a obezitatii care a fost demarata in toate tarile europene, astfel incat cumparatorul sa fie corect informat si sa decida in cunostinta de cauza achizitionarea unui produs.



Din aceste motive, producatorul italian Francesco Paolo Fulci, vicepresedintele grupului Ferrero International contesta decizia, considerand-o un atac la industria ciocolatei italiene si a traditiei italienesti in materie de dulciuri. Legea elaborata de Parlamentul European prevede ca numai produsele care contin 10 g de zahar, 4 g de grasimi si 2 mg de sare vor putea beneficia de publicitate. “O astfel de decizie risca sa scoata in afara legii Nutella si majoritatea produselor de cofetarie”, a ripostat Francesco Fulci care precizeaza ca producatorii ar fi obligati sa scrie ca pe pachetele de tigari: "Atentie este periculos, favorizeaza obezitatea!". Informatiile nutritionale de pe eticheta produsului arata ca 2 linguri (37 de grame) de Nutella contin 200 kcalorii, 11 g de grasimi si 21 g de zahar.

Nutella este produsa de grupul Ferrero inca din 1940 si a ajuns in topul preferintelor italienilor, fiind o gustare pentru generatii de copii.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florin pe 5 Mar 2011, 10:06
    un ajutor

    ma numesc florin mihai, am 15ani sunt din busteni, si vin cu o mare rugaminte la dumneavoastra. vin sarbatorile de paste, iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna.tata este operat la picior.din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la magazin , datoriile la oameni care ne mai dau bani imprumut, si noi numai ramanem cu nimic.va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem cate ceva de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cu ce puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de paste ca orice om.Am vrea si noi ca orice om sa avem si noi un cozonac si un ou rosu. dar daca nu avem nu putem face nimic. Dintr-un singur salariu, adus de mama, nu ne putem permite absolut nimic, pentru ca avem datorii la magazine care ne dau pe datorie, si trebuie sa dam inapoi si banii celor ce ne mai ajuta din cand in cand.si noi numai ramanem cu nimic ca sa ne punem pe masa de paste.Va rugam din tot sufletul, daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti, ca sa ne putem face si noi aceasta mare sarbatoare cum trebuie, cum si-o fac toti oameni. numai cu ajutorul dumneavoastra putem fi si noi mai fericiti de paste. daca vreti sa ne ajutati, va las numarul meu de telefon, si daca vrei sa ne ajutati, ma puteti suna 0723022632. va multumesc si cred ca aceasta scrisoare, nu o veti arunca.

    0
    0

  • Sayura pe 11 Iul 2010, 00:23
    Problema nutellei...

    ...nu ar doar continutul ridicat in zahar, ci si continutul enorm de margarina....DE fapt grasimile continute sunt uleiuri hidrogenate.Ori se stie de multa vreme cat de nociva este pentru sanatate margarina. Daca va place sa ignorati aceasta realitate, indopati-va, ca doar nu ati fi nici primii , nici ultimii pe care ii pandeste cancerul.E nevoie sa investesti timp in documentare, ca sa alegi mancare sanatoasa, dintre toate chimicalele care invadeata piata secolului 21!1

    0
    1

  • doriss pe 7 Iul 2010, 21:43
    o prostie mare cit ei

    Cum sa nu mai cumpar copiilor nutela ,nu am observat in decursul citorva ani de consum o crestere in greutate ,sa-u greata din cauza ca este dulce.Parerea mea este sa consume fiecare ce doreste ,bunica are 89 ani si manica de multi ani cit a stat la noi numai Euri si chiar ii place mincarea nesanatoasa,in special nutella pe piine

    0
    0

  • Elena pe 5 Iul 2010, 12:20
    să fim serioşi

    Părerea mea este că se cam exagerează,cred că dacă ne luăm după toate câte conţine un produs ar trebui să nu mai mâncăm nimic.Să fim serioşi!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod