Noi masuri privind tratamentul in strainatate

Facebook Twitter Comenteaza
Noi masuri privind tratamentul in strainatate

Ministrul Sanatatii a hotarat ca varsta pacientului sa nu mai fie un impediment pentru trimiterea lui la tratament in strainatate.

 

Cseke Attila, ministrul Sanatatii a semnat proiectul de modificare a Ordinului ministrului Sanatatii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate.
“Am eliminat unul dintre criteriile dupa care comisia ministerului aproba solicitarile pacientilor in conditiile depasirii fondurilor. Este vorba de varsta pacientului, criteriu discriminatoriu, din punctul meu de vedere in calitate de jurist”,
a declarat ministrul Sanatatii.



Iar pentru a impiedica blocarea circuitului documentelor atunci cand un membru al comisiei este indisponibil, in noul proiect de ordin au fost nominalizati membrii supleanti pentru comisia care aproba dosarele. Proiectul de Ordin se afla în dezbatere publica pe site-ul MS, la adresa www.ms.ro.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a alocat 35 milioane de lei pentru programul de trimitere a pacientilor la tratament in strainatate, dublu fata de anul trecut si va fi folosit pentru rezolvarea cazurilor medicale pentru care nu exista solutii de tratament in unitatile sanitare din Romania.

 

Credit foto: Mediafax


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod