Medicament impotriva tuturor tipurilor de cancer

Oamenii de stiinta au facut inca un pas inainte in tratarea cancerului. Sunt pe punctul de a descoperi un medicament care sa lupte impotriva tuturor tipurilor de cancer.
Cercetatorii de la Institutul Wistar, Philadelphia, au descifrat secretele enzimei telomeraza, care ajuta celulele canceroase sa se inmulteasca.  In 90% dintre cazurile de cancer, enzima telomeraza este activa si permite inmultirea celulelor si cresterea tumorii. Descoperirea ii poate ajuta pe specialisti la crearea medicamentelor care sa blocheze aceasta enzima, oprind astfel si cresterea tumorii.

"Studii precum acestea pot ajuta specialistii in dezvoltarea unor medicamente care sa blocheze aceasta enzima si care sa poata fi utilizate in tratarea mai multor tipuri de cancer," constata Liz Baker, de la Centru de Cercetari Marea Britanie.


"Telomeraza trebuie sa fie tinta chimioterapiei, pentru ca este activa in majoritatea tipurilor de tumori umane si inactiva in majoritatea celulelor normale. Asta inseamna ca un medicament care dezactiveaza aceasta enzima va fi eficient in tratarea majoritatea tipurilor de cancer, avand putine efecte secundare," declara autorul studiului Dr. Emmanuel Skordalakes.

Sursa: Mail On Sunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod