Copilul nu va avea astm daca stai la tara in timpul sarcinii

Daca doresti ca copilul tau sa nu sufere de astm, sau de alte afectiuni alergice cercetatorii sugereaza ca mamicile sa stea la tara sau la o ferma in timpul sarcinii.
Cercetatorii din Noua Zeelanda sunt de parere ca expunerea la animale si la bacteriile acestora pot influenta sistemul imunitar al fatusului. Mai mult, acestia sugereaza ca expunerea inainte si dupa nastere poate conduce la injumatatirea riscurilor care duc la aparitia astmului, eczemelor, rinitelor alergice etc.  

Cu toate aceste pareri pozitive, cercetatorii avertizeaza ca unele animale pot declansa infectii care afecteaza negativ sanatatea copilului.

Studiul, desfasurat la Universitatea Massey, care a fost adaugat altor cercetari, sugereaza ca locuind la ferma si avand contact permanent cu animalele in primii ani de viata riscul astmului si a altor afectiuni alergice este redus.


Studiul realizat pe 1.300 de copii de fermieri, sugereaza ca aceasta protectie se poate forma cu mult timp inainte de nastere.

Astfel, acestia au descoperit ca cea mai mare protectie - reducerea astmului cu 50%, si reducerea cu un procent mai ridicat a eczemelor sau rinitelor alergice - a fost dobandita de copii a caror mama a fost expusa vietii de la tara in timpul sarcinii, si care a avut o perioada in care a trait la tara.

Motivele datorita carora se intampla astfel de lucruri sunt neclare, desi probabil acestea sunt relationate cu modul in care incepe sa se dezvolte sistemul imunitar al copilului.


Locuind la ferma inseamna contactul frecvent cu bacteriile animalelor, probabil cu laptele nepasteurizat sau contactul direct cu animalele. Cercetatorii sugereaza ca aceste lucruri pot stopa producerea de celule particulare sistemului imumitar, celule care se afla in stransa legatura cu dezvoltarea astmului.

Concluzia: cu toate ca studiile sugereaza ca expunerea factorilor de la tara in timpul sarcinii este folositoare, aceste beneficii pot persista atata timp cat copilul este expus mediului si dupa nastere.


Sursa: BBC.co
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod