Fonduri pentru ingrijirea persoanelor bolnave de cancer

Facebook Twitter Comenteaza
Fonduri pentru ingrijirea persoanelor bolnave de cancer

Fundatia Bristol–Myers Squibb lanseaza in Romania programul "Bridging Cancer Care" prin acordarea unei finantari in valoare de 150.000 de dolari pentru ingrijirea si tratamentul bolnavilor de cancer. Destinat tarilor din Europa Centrala si de Est, programul consta in acordarea de subventii anuale pentru ingrijire paliativa unitatilor medicale care solicita aceasta finantare.

Pana la aceasta data, fundatia a derulat programe in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Rusia, la nivel international organizatia avand si alte proiecte in derulare, in special in tarile cu populatie afectata de HIV/SIDA in Africa, hepatita in Asia si boli mintale in S.U.A.

In Romania, fundatia a acordat la sfarsitul acestui an o subventie in valoare de 150.000 de dolari Centrului Hospice "Casa Sperantei" din Brasov, primul centru hospice din Romania destinat asistentei bolnavilor de cancer in stadii avansate.
Aproximativ 4,5 milioane de persoane din Romania sunt afectate, direct sau prin persoanele apropiate, de cancer sau de alte boli incurabile, iar in Europa Centrala si de Est cancerul este a doua cauza principala a deceselor.

In Romania sunt inregistrati 400.000 de bolnavi de cancer, dintre care 5.000 sunt copii, 70% din cazuri fiind diagnosticate in faza incurabila. In acest moment, mai putin de 5% din bolnavii de cancer din Romania beneficiaza de servicii de ingrijiri paliative in fazele avansate si terminale de boala.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • zamfir pe 31 Mar 2015, 23:12
    fonduri europene nu mai sunt

    bolnavi de cancer nu mai beneficiaza de fonduri europene pentru c aCASMB nu mai aproba dosarele ca nu mai sunt bani asa ca bolnavi mor cu zile nu mai au bani saraci nici bolnavi de cancer rusiiiine o tara de ....

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod