Folosirea telefonului mobil ar putea afecta fertilitatea masculină

Potrivit unor cercetări, calitatea spermei s-a degradat continuu în ultimul secol


Experţii israelieni au analizat cazurile a 106 bărbați, prin analizarea datelor demografice, a modului în care au utilizat telefonul mobil și impactului asupra calității lichidului seminal. Rezultatele au arătat că această calitate s-a redus la niveluri care puteau cauza infertilitate la bărbații care obișnuiesc să-și țină celularele la jumătate de metru distanță sau mai aproape de șliț.

De asemenea, 47% dintre cei care își țineau celularul în buzunarul de la pantaloni de-a lungul zilei au întregistrat niveluri anormal de scăzute în concentrația spermei, similare celor întâlnite la doar la 11% din populația masculină.

Un alt factor ce poate influența calitatea spermei este utilizarea celularului mai mult de o oră pe zi.

Și mai grav este dacă se vorbește la telefon în timp ce se încarcă de la baterie, fapt ce dublează riscul reducerii concentrației lichidului seminal. Cercetătorii au ajuns la concluzia că unele aspecte ale utilizării celularelor pot influența negativ concentrația spermei și că e necesar să fie realizate studii de o mai mare anvergură pentru a stabili dacă acest tip de radiație poate afecta fertilitatea masculină.



Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod