Englezii de peste 50 de ani vor face o a treia doză de vaccin la toamnă

Englezii de peste 50 de ani vor face o a treia doză de vaccin la toamnă

Britanicii de peste 50 de ani vor putea să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la toamnă, în cadrul eforturilor autorităţilor de a elimina complet riscul de infectare cu noul coronavirus pentru această categorie de vârstă înainte de Crăciun.
Profesorul Chris Whitty, șeful serviciului medical britanic, propune două metode pentru a combate pandemia de COVID-19 astfel încât Marea Britanie să nu mai fie nevoită să intre în caratină. Cele două variante sunt administrarea dozelor de vaccin rămase persoanelor de peste 50 de ani sau folosirea unui nou vaccin realizat special pentru a ținti noile tulpini de SARS-CoV-2.

În urma studiilor efectuate, britanicii speră ca una dintre aceste variante să anuleze riscurile aduse de formele noi și cele deja existente ale SARS-CoV-2.
Autoritățile au anunțat că vor achiziționa 60 de milioane de doze de vaccin Pfizer pentru al doilea val de vaccinare.

Citește și: Povestea fetiței de 6 luni care a învins noul coronavirus după o operație la inimă


Credem că nivelul de protecție al populației va fi atât de ridicat încât până la Crăciun, COVID-19 se va estompa și va trece în plan secund precum oricare altă boală în circulație. Credem că nu este necesar ca populația tânără să primească o nouă doză pentru că transmiterea bolii va fi foarte scăzută”, a declarat un oficial britanic pentru The Times, citat de dailymail.co.uk.

Peste 34,6 milioane de persoane au fost vaccinate în Marea Britanie cu cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID-19, arată statisticile, 15,6 milioane fiind imunizate cu ambele doze.

Până la data de 4 mai 2021, în țara noastră au fost vaccinate 5.493.913 de persoane, dintre care 4.405.087 cu vaccinul Pfizer, 483.048 cu Moderna, 605.733 cu AstraZeneca și 45 cu noul vaccin Johnson&Johnson, care se administrează în doză unică.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod