Covid-19

Covid-19: Sunt sigure măștile de protecție făcute acasă? Ce spun medicii

Penuria de măști de protecție îi forțează pe mulți să se descurce pe cont propriu. Cât de bune sunt, însă, cele făcute acasă?
Stocurile reduse de materiale de protectie s-au epuizat de pe piata inca dinaintea epidemiei de Covid-19. In multe cazuri, personalul medical a fost nevoit sa reutilizeze mastile, desi acestea sunt de unica folosinta, iar in cazurile extreme este nevoit sa lucreze chiar si fara masca.

In presa si pe retelele de socializare au aparut numeroase relatari despre persoane care isi confectioneaza mastile pe cont propriu. Dar cat de sigure sunt acestea si cine ar trebui sa le poarte?

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC) a emis o serie de masuri pentru a optimiza stocurile de masti.
Potrivit unui comunicat emis de aceasta autoritate, mastile de protectie confectionate acasa, inclusiv bandanele si esarfele, ar trebui sa fie utilizate doar ca ultima varianta, scrie Mind Body Green.

Cat de eficiente sunt mastile facute acasa


„Mastile realizate acasa nu sunt considerate adecvate, intrucat capacitatea lor de a proteja personalul din domeniul sanatatii nu este cunoscut. Trebuie sa procedati cu prudenta cand luati in considerare aceasta optiune”, recomanda CDC.

Pe de alta parte, daca ai luat virusul sau ai in grija pe cineva diagnosticat cu Covid-19, mastile artizanale si esarfele sunt o optiune mai buna decat nimic.

„Mastile facute acasa sau esarfele pot opri picaturile din respiratia ta, daca esti bolnav”, explica Dr.
Amy Shah. „Insa nu este necesara in mod deosebit o protectie daca nu esti bolnav”, precizeaza ea.

Pe langa mastile confectionate pe cont propriu, CDC recomanda sa folosesti o protectie pentru toata fata, inclusiv pentru ambele laturi ale capului, cuprinzand si obrajii. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod